ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων: «Όχι» στο προκλητικό και αντιδραστικό νέο εκλογικό σύστημα της Ν.Δ.
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων: «Όχι» στο προκλητικό και αντιδραστικό νέο εκλογικό σύστημα της Ν.Δ.

Μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων, για να συζητηθεί ο νέος εκλογικός νόμος, την 1η Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Πέντε ώρες περιπλάνησης για την αναζήτηση κοινής θέσης ήταν αρκετές για να πέσουν οι μάσκες από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις!

Αρχικά απέφευγαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ψήφισμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση υπέρ ή κατά της απλής αναλογικής. Τελικά υιοθετήθηκε κοινό ψήφισμα από την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη και την Κίνηση Δημοτών Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας, που δεν αναφέρει πουθενά και στην ουσία αποδοκιμάζει την απλή αναλογική και θέλει την επαναφορά στο παλιό σύστημα. Μαζί τους συντάχθηκε και η Πρόοδος στα Βριλήσσια. Οι παρατάξεις Ντινόπουλος – Βριλήσσια Δυνατά και Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια ψήφισαν κατά υπερασπιζόμενοι τον νέο αντιδραστικό εκλογικό νόμο με την παντοδυναμία της πρώτης δύναμης και το πρόσχημα της κυβερνησιμότητας, που υποστήριζαν εξαρχής.

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να εκλέγεται δήμαρχος με 43% των ψήφων, με την πρόταση νόμου που καταθέτει. Ενώ για εργατικό σωματείο είναι απαγορευτικό να κηρύξει απεργία εάν δεν έχει υπερψηφίσει το 50%+1 των μελών του.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ, ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΨΗΦΟ

Η αποφασιστική και σταθερή στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και η απόρριψη του ψηφίσματός της αποκάλυψε την κοινή στάση των υπόλοιπων δυνάμεων ενάντια στην απλή αναλογική, που αποτυπώνει πιστά τη λαϊκή ψήφο.

H Λαϊκή Συσπείρωση, με αρχή την ισοτιμία της ψήφου, όσο αυτό είναι εφικτό στις συνθήκες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, υπερασπίζεται σταθερά και χωρίς «ναι, μεν αλλά», το σύστημα της απλής ανόθευτης αναλογικής στην εκλογή των τοπικών οργάνων. Αυτό το κάνει χωρίς καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως περιφερειακός κρατικός θεσμός, που ευθυγραμμίζεται με την αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους.

Με αυτήν την αφετηρία, εναντιωνόμαστε καθαρά και στην επαναφορά του ορίου όσον αφορά την εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και στον εκβιαστικό Β’ γύρο, που εκτός του στόχου της ενσωμάτωσης ενισχύει τον προσωποκεντρικό χαρακτήρα στη λειτουργία αυτών των θεσμών, αναπαράγοντας και με αυτόν τον τρόπο φαινόμενα σήψης, παραγοντισμού, που γενικεύονται και σε αυτό το επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet