«Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά» στα Βριλήσσια – Προβολή του ντοκιμαντέρ της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Πολιτική

«Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά» στα Βριλήσσια – Προβολή του ντοκιμαντέρ της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά», το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Μουσών, Κισσάβου 11.

«Το σημείο όπου κυλά σήμερα η Ιστορία μας είναι το τοπίο που το έγκλημα δοξάστηκε ως υπέρτατη αρετή. Μέρα χωρίς αίμα εδώ, είναι μέρα χωρίς ήλιο.

Εδώ η ζωή είναι να αφουγκράζεται τον δήμιο σαν έρχεται. Μέρα και νύχτα… Ώσπου να μπερδευτεί η μέρα με τη νύχτα και να γίνει μόνο νύχτα…».

Με αυτά τα λόγια εισάγεται ο θεατής στο ντοκιμαντέρ «Μπόλικη πέτρα Μπόλικη καρδιά» και περιδιαβαίνει στο νησί της φρίκης, στο Νταχάου της Μεσογείου όπως ονομάστηκε…

«Πρωταγωνιστές του τα λόγια των συντρόφων μας που εξορίστηκαν εκεί, που πόνεσαν, που βασανίστηκαν, που δε σταμάτησαν λεπτό να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Λόγια που γεμίζουν την καρδιά με εικόνες, λόγια και περιγραφές που δυσκολεύεται καμιά φορά να χωρέσει ο ανθρώπινος νους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «στη μνήμη των αλύγιστων της ταξικής πάλης, αλλά κι ένα ξεσκόνισμα της μνήμης όλων μας τούτο τον καιρό που καλλιεργείται επιμελώς η εξίσωση του ΘΥΤΗ με το ΘΥΜΑ» τονίζεται σχετικώς.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς COVID-19.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet