Ξ. Μανιατογιάννης: «Συνεπείς με τις αρχές μας»… λογοδοτούμε στους πολίτες
Πολιτική

Ξ. Μανιατογιάννης: «Συνεπείς με τις αρχές μας»… λογοδοτούμε στους πολίτες

Με κεντρικό σύνθημα «Συνεπείς με τις αρχές μας», ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, κατέθεσε στους πολίτες και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τον αναλυτικό απολογισμό του έργου και των δράσεων για τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας της δημοτικής Αρχής, σε μεγάλη εκδήλωση δημόσιας λογοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Αναφερόμενος κατ’ αρχάς στη φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε το έργο της δημοτικής Αρχής αυτό το διάστημα, ο κ. Μανιατογιάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, στην εξασφάλιση πόρων, τόσο από την περιφερειακή διοίκηση όσο και από ευρωπαϊκά προγράμματα, για την υλοποίηση μεγάλων τεχνικών έργων, στην πολυδιάστατη περιβαλλοντική πολιτική, που -ιδιαίτερα μέσω του επιτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή- λειτούργησε αναταποδοτικά για τους δημότες, στην εξαιρετική συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου, στην αξιοποίηση του εθελοντισμού, αλλά και στις δράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης ευπαθών ομάδων πολιτών και των προσφύγων.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Βριλησσίων, μαζί με την ομάδα των στενών συνεργατών του, αντιδημάρχων και προέδρων των οργανισμών του Δήμου, παρουσίασε αναλυτικά στους άξονες της πολιτικής της Διοίκησης, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων:

  • Στην οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου, η οποία επέτρεψε τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2015 και 5% για το 2017, την κατάργηση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ, την τακτοποίηση οφειλών από απαλλοτριώσεις κ.ά.
  • Στην εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων, συνολικού ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής και από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τεχνικά έργα στην ύδρευση, για την πεζογέφυρα στην οδό Αναπαύσεως και γενικότερα για τεχνικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις.
  • Στην έμφαση στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, με διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, σε εφαρμογή του ομόφωνα υπερψηφισμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.
  • Στην επαναπόκτηση και επαναξιοποίηση για τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους, του δημοτικού χώρου των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου (Οικοδομικό Τετράγωνο 365) και στην ευρύτερη πολιτική απελευθέρωσης-απόκτησης χώρων ζωτικού χαρακτήρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης.
  • Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής πολιτικής και των δομών αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικά Ιατρεία κ.λπ.) εν μέσω παρατεταμένης κρίσης.
  • Στην ουσιαστική στήριξη της εκπαίδευσης, τόσο στα σχολεία όσο και μέσω των δομών του Δήμου (Δημοτικό Κέντρο Μελέτης, Σχολές Μαθητείας, Δωρεάν Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών, Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης κ.λπ.), αλλά και του εθελοντισμού, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο συνέβαλε ουσιαστικά στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες των Βριλησσίων.
  • Στην επένδυση σε υποδομές, οργανωμένα προγράμματα και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Στην εξασφάλιση χρηστής και διαφανούς διοίκησης υπέρ του πολίτη σε όλες της πτυχές διοικητικής λειτουργίας της αιρετής διοίκησης και της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Στη στήριξη των σταθερών σχέσεων εργασίας και την προσέλκυση αναγκαίου στελεχιακού προσωπικού και εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών που οφείλει ένας σύγχρονος δήμος να παρέχει στους πολίτες.

Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης δεν απέφυγε την αυτοκριτική για παραλείψεις και αδυναμίες στην υλοποίηση δεσμεύσεών του κατά το παραπάνω διάστημα, ωστόσο «με γνώση, περισσότερη εμπειρία, αλλά με την ίδια πάντα αποφασιστικότητα», όπως είπε, δεσμεύτηκε για επιτάχυνση στην παραγωγή έργου από τη δημοτική Αρχή έως την ολοκλήρωση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet