Ξ. Μανιατογιάννης: Το 2020 έτος συνέχισης και υλοποίησης έργων με συνέπεια και όραμα στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Ξ. Μανιατογιάννης: Το 2020 έτος συνέχισης και υλοποίησης έργων με συνέπεια και όραμα στα Βριλήσσια

Μεγάλη και θερμή υπήρξε η ανταπόκριση στην πρόσκληση του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Βριλησσίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με πλήθος πολιτών, «σε κλίμα συναίνεσης και αισιοδοξίας για επιτυχία των στόχων του οράματος προοπτικής για την πόλη των Βριλησσίων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, μετέφερε το μήνυμα του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και ευχήθηκε στον δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα της επίλυσης των προβλημάτων της πόλης, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να είναι μαζί στις προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιατογιάννης, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, τόνισε:

«Το μήνυμα είναι σαφές, έχουμε σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Επιδιώκουμε τις συνεργασίες και τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα και ήδη έχουμε επιτύχει αποτελέσματα σε σημαντικά θέματα, με ομοφωνία, στο Δημοτικό Συμβούλιο». 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ενδεικτικά στα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, όπως η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της Ναυτικής Βάσης και ακολουθούν η πλατεία Αναλήψεως και Ελευθερίας, τα γήπεδα της οδού Ολύμπου, η αποκατάσταση της βατότητας των πεζοδρομίων, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του Υδατόπυργου και του Κλειστού Γυμναστηρίου, η συντήρηση σχολικών μονάδων και η τοποθέτηση ανελκυστήρων.

Ήδη, όπως τόνισε, δημοπρατήθηκαν μελέτες για τους υπογειοποιημένους κάδους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν αρχικώς στα εμπορικά σημεία της πόλης, για τους τάπητες των αθλητικών χώρων και για τις παιδικές χαρές. Εεπίσης, εντός των ημερών θα αρχίσει η αντικατάσταση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της πόλης, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα παραβατικότητας.

Τον Μάιο ξεκινά η αντικατάσταση των υδρομετρητών και ακολουθούν τα έργα ομβρίων υδάτων στην οδό Ολύμπου και πάνω, καθώς και η ανάπλαση της οδού Σπάρτης, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ταχεία επέκταση του φυσικού αερίου και στις σχολικές μονάδες, στην κατασκευή της πεζογέφυρας στην οδό Αναπαύσεως και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

«Προχωρούμε με άξονα τις ανάγκες του πολίτη, με τη γραμμή και την ώρα του Δημότη, ώστε οι λύσεις να βρίσκονται άμεσα. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάζετε και υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής. Όλα τα ζητήματα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Καταδικάζουμε, ωστόσο, οποιαδήποτε μορφή φανατισμού και ακρότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων. 

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Βριλησσίων, Γωγώ Αθανασοπούλου, Γιάννης Πισιμίσης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Αγησίλαος, ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Τομέα Αττικής Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης, η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Α. Αδαμοπούλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας, ο διοικητής Ασφαλείας του Α.Τ. Βριλησσίων, κ. Παππάς, το Δ.Σ της Παλαιστινιακής Παροικίας, οι πρόεδροι των τεσσάρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, αθλητικών – πολιτιστικών φορέων, καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό των Νομικών Προσώπων του ΟΚΠΑΔΒ και ΠΑΟΔΒ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet