Στην 1η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης
Θεσμικοί Φορείς

Στην 1η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης

Στην πρώτη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, μετά την εκλογή του στον κορυφαίο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις εκλογές που προηγήθηκαν (28/11). Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εκλέγεται αιρετός του Δήμου Βριλησσίων στη διοίκηση της ΚΕΔΕ από την ίδρυσή της (ως ΚΕΔΚΕ).

Ο κ. Μαυραγάνης συμμετείχε στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και ακολούθως της ΚΕΔΕ με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη Νέα Αυτοδιοίκηση που είχε ως επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, μετά την κοινή απόφαση που έλαβαν με τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, για την ενεργό στήριξη του ψηφοδελτίου με τα ισχυρότερα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και αποστασιοποιημένου από οποιεσδήποτε κομματικές εξαρτήσεις.

Η παράταξη Νέα Αυτοδιοίκηση που συμμετείχαν οι δύο αιρετοί της δημοτικής αρχής κατετάγη 2η στην Αττική στις εκλογές της ΠΕΔΑ μετά από την αυτοδιοικητική παράταξη της Ν.Δ., Ενωμένη Αυτοδιοίκηση και 4η πανελλαδικά στις εκλογές της ΚΕΔΕ μετά την ίδια παράταξη και τις παρατάξεις Αυτοδιοικητικό Κίνημα και Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (ΡΑΠ), τις παρατάξεις που στηρίζονταν από ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία των εκλεκτόρων αιρετών α΄βαθμού της Τ.Α. της χώρας για τη διοίκηση της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης εξασφάλισε την πρώτη θέση σε ψήφους στην κατηγορία των δημάρχων και ο αντιδήμαρχος Αλέξης Μαυραγάνης είχε την ίδια επίδοση στην κατηγορία των δημοτικών συμβούλων. Με δεδομένο ότι η Νέα Αυτοδιοίκηση εξέλεξε δύο έδρες στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, πέραν του επικεφαλής της παράταξης δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη που κατέλαβε τη μία έδρα, την άλλη έδρα κατέλαβε ο κ. Μαυραγάνης, λόγω της πρόβλεψης του εκλογικού συστήματος για εναλλάξ διανομή των εδρών μεταξύ δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μου στον κορυφαίο θεσμό εκπροσώπησης και παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων αλλά και προσωπική, καθώς και σημαντική ευθύνη που με χαρά και διάθεση προσφοράς αναλαμβάνω. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί για τον Δήμο μας χωρίς τις αναγκαίες πρωτοβουλίες του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, που μετά την επανεκλογή της δημοτικής αρχής πίστεψε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για το συγκεκριμένο βήμα και ξεκίνησε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα μια διαδικασία που πέτυχε τους βασικούς στόχους της και για την οποία θα εργαστούμε από κοινού για να αποδειχθεί χρήσιμη για την προώθηση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και της ανεξαρτησίας του θεσμού. Πέραν των αυτονόητων θερμών ευχαριστιών μου προς τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πόλης που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, καθώς αντίστοιχα και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας κ. Ιωακειμίδη και τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ για τη δική τους αποδοχή και στήριξη, δεσμευμένος να εργαστώ άοκνα και αποδοτικά για να επιβεβαιώσω τις προσδοκίες τους και να συμβάλλω σε μια προοδευτική και παραγωγική προοπτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet