Στο δημαρχείο Βριλησσίων ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στο δημαρχείο Βριλησσίων ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης

Επίσκεψη στο δημαρχείο Βριλησσίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με το μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βριλησσίων Ρούλα Τσιμάρα, την επικεφαλής της ΑΣΚ – ΟΤΑ Σταματία Τσουμέα και την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Βίκυ Χαλκιά.

Στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες έγινε συζήτηση για ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σχετικά με την ανάγκη ισχυρών Δήμων, επαρκώς στελεχωμένων και με ικανοποιητικές αποδοχές για το σύνολο του προσωπικού.

Συζητήθηκαν επίσης τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι έμπρακτες προσπάθειες, εντός ενός εξαιρετικά αρνητικού δημοσιονομικού περιβάλλοντος, για την οικονομική και θεσμική υποστήριξη των Δήμων, όπως η ρύθμιση των χρεών τους μέσω του προγράμματος ΑΚΣΙΑ και οι έκτακτες, επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους με ιδιαίτερες ανάγκες. Το σημαντικό έργο, που ακόμη συντελείται στο ένα σκέλος του, μέσω του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, το οποίο αναγνωρίστηκε από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως καινοτόμο, διάφανο και σημαντικό εργαλείο στα χέρια της. Την πρόσληψη, μετά από πάρα πολλά χρόνια, περίπου 8.500 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, βάσει των αναγκών που προσδιόρισαν οι ίδιοι. Τη διάταξη που απάλλασσε τους Δήμους από την υποχρεωτική προσφυγή σε ένδικα μέσα κατά των δικαστικών αποφάσεων που μονιμοποιούσαν συμβασιούχους εργαζόμενους. Την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και στους συμβασιούχους της καθαριότητας. Τα προγράμματα απασχόλησης στους Δήμους, όπως το “55-67” μέσω ΟΑΕΔ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Βριλησσίων και πρέπει να εγκριθούν άμεσα για χρηματοδότηση, όπως, για παράδειγμα, η πεζογέφυρα στην Πεντέλης και οι παιδικοί σταθμοί, όπου δηλώθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη η στήριξη στη διεκδίκηση για να προωθηθούν και να υλοποιηθούν.  

Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ξενοφών Μανιατογιάννη, ενώ προηγουμένως ο Πάνος Σκουρλέτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αντιδήμαρχο Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνο Βαφειάδη.  Με τον δήμαρχο Βριλησσίων συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την πόλη, όπως η διαχείριση των αποβλήτων σε τοπική κλίμακα, με έμφαση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Life», αλλά και η ανάγκη που έχει συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ένα μοντέλο διαχείρισης που θα ενισχύει τον δημόσιο χαρακτήρα της, τη δημοκρατική λειτουργία, τα στοιχεία της αποκέντρωσης, αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet