Συζήτηση για το Κυπριακό από τη Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κοινωνία

Συζήτηση για το Κυπριακό από τη Δράση για μια Άλλη Πόλη

Συζήτηση για το Κυπριακό ζήτημα διοργανώνει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» του πάρκου «Μ. Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ), στα Βριλήσσια.

Την εισήγηση με θέμα «Το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Κύπρο και οι συνέπειές του για την Ελλάδα» θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Σχετικά με την εκδήλωση, η Δράση για μια Άλλη Πόλη σημειώνει:

«Με καταιγιστικό ρυθμό δρομολογούνται πλέον αυτή την εβδομάδα οι διεργασίες εν’ όψει της διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη για το Κυπριακό.

»Ερήμην του λαού στην Κύπρο (και στην Ελλάδα) και εν μέσω σκόπιμων ασαφειών, σχεδιάζεται να επιβληθεί μια “ λύση ” που προβλέπει διάλυση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, κατ΄ αναλογία με όσα συντελέστηκαν σε χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, με μετατροπή της χώρας σε ένα παγκοσμίως μοναδικό, υβριδικό κράτος, χωρίς υπόσταση και κυριαρχία, εξάρτημα στις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της Τουρκίας, σε βάρος των δικαιωμάτων και των δύο κοινοτήτων που ζουν σ’ αυτήν. Ένα συνταγματικό πραξικόπημα είναι υπό εξέλιξη, με σκοπό να καθορίσει την τύχη της Κύπρου, επιφέροντας παράλληλα ανυπολόγιστες συνέπειες και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ευρώπη.

»Για όλα αυτά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα σιωπά. Η κοινή γνώμη παραμένει χωρίς ενημέρωση και το Κυπριακό βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας, ακριβώς όπως και κάθε άλλο ζήτημα του οποίου η «διευθέτηση» επενδύει αρχικά στην παράκαμψη του λαϊκού παράγοντα. Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη θέση ότι οι συνομιλίες αφορούν αποκλειστικά τις δύο κοινότητες, αποφεύγοντας να διατυπώσει θέσεις για το κρατίδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται.

»Σ’ αυτό το περιβάλλον, ακόμη και μια δημοτική κίνηση, οφείλει να συμβάλει, στον βαθμό που της αναλογεί, στο σπάσιμο της σιωπής, μάλιστα πριν πραγματοποιηθεί η διεθνής διάσκεψη».

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου, για θέματα σχέσεων Ανατολής-Δύσης και ελέγχου εξοπλισμών, διηύθυνε το γραφείο του ΑΠΕ στη Μόσχα (1989-99), συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ράπτη-Pablo στην έκδοση της διεθνούς επιθεώρησης για την αυτοδιαχείριση Utopie Critique, υπήρξε γραμματέας της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διέκοψε τις σχέσεις με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet