Με τον δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση συναντήθηκαν την Παρασκευή 17/10 εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων, εκφράζοντάς του την αντίθεσή τους στην είσοδο ιδιώτη στην υπηρεσία Καθαριότητας των δρόμων της πόλης (σκούπα), με σύμβαση 37.200 ευρώ για 60 ημέρες.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι δύο σκούπες που διαθέτει ο Δήμος για τη συγκεκριμένη εργασία είναι ταυτοχρόνως ανενεργές, ενώ χαρακτήρισαν «κωμικοτραγική» την άποψη του δημάρχου ότι «υπάρχουν υποψίες δολιοφθοράς τους». Οι ίδιοι αναφέρουν ότι χαλασμένες δεν είναι μόνο οι σκούπες, αλλά και δύο τριαξονικά απορριμματοφόρα του Δήμου, γεγονός που καταδεικνύει την παλαιότητα του εξοπλισμού της Καθαριότητας.
Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητούν να φύγει ο ιδιώτης από την υπηρεσία Καθαριότητας, να επισκευαστούν άμεσα τα σάρωθρα του Δήμου και να προχωρήσει άμεσα η αγορά νέου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:
«Την Παρασκευή 17/10/25 το Δ.Σ. του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον δήμαρχο με βασικό θέμα την είσοδο του ιδιώτη στη σκούπα (μηχάνημα που καθαρίζει τους δρόμους της πόλης) με σύμβαση 37.200 ευρώ για 60 ημέρες (εφαρμογές) δηλαδή 620 ευρώ /ημέρα.
Μέχρι σήμερα οι δρόμοι καθαρίζονταν με τις δύο σκούπες του Δήμου, οι οποίες ταυτόχρονα είναι ανενεργές. Σε ερώτησή μας γιατί δεν προνόησαν για την επισκευή τους ο δήμαρχος μας μίλησε για «υποψίες περί δολιοφθορών» και πολλά άλλα τέτοια κωμικοτραγικά, χωρίς φυσικά να το αποδεικνύει.
Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής,
- Αυτό το διάστημα δεν ήταν χαλασμένες μόνο οι δύο σκούπες αλλά και τα δύο τριαξονικά απορριμματοφόρα. Δολιοφθορά και αυτό;
- Δεν έχει αναρωτηθεί ο δήμαρχος και οι συνδιοικούντες του ότι μπορεί να φταίει η παλαιότητα των αυτοκινήτων, που η ηλικία των περισσότερων από αυτά συναγωνίζεται επάξια την ηλικία της Ακρόπολης;
- Δεν έχει αναρωτηθεί ότι για αυτή την κατάσταση μπορεί να ευθύνεται ο ιδιώτης που έχει αναλάβει τη επισκευή τους;
Αλλά, αλίμονο, για όλα τα “κακά” που συμβαίνουν φταίνε οι εργαζόμενοι που όχι μόνο δεν δουλεύουν, αλλά κακομεταχειρίζονται και τα αυτοκίνητα, παίρνουν και “τσάμπα” υπερωρίες και φυσικά φταίει και η κακή μας η ώρα. Πολύ βολικά όλα αυτά για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους. Αυτό το παραμύθι το ακούμε κάθε μέρα από την ίδια την κυβέρνηση, την οποία πιστά υπηρετεί και η διοίκηση του Δήμου, που, αντί να διαμαρτυρηθεί για το χάλι των υπηρεσιών, χωρίς δεύτερη σκέψη ιδιωτικοποιεί κομμάτια τους, την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τις διοικητικές υπηρεσίες κτλ.
Εξάλλου ο ίδιος ο δήμαρχος μας είπε ότι η αγορά μιας νέας σκούπας “είναι ακριβή λύση”. Προτιμά να δίνει 620 ευρώ /ημέρα. Αυτό δε είναι ακριβή λύση; Αλήθεια, τους δημότες, που αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο, πέρα από τη σκούπα και τα κέρδη του ιδιώτη, τους ρώτησε; Γατί εδώ το μάρμαρο δεν είναι και λίγο;
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο της δημοτικής αρχής. Υπηρετεί ένα σύστημα που θέλει την πλειοψηφία των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, γι΄ αυτό και ασκεί πρόθυμα εφέσεις στις θετικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και ταυτόχρονα αξιοποιεί και καλλιεργεί τον φόβο και την αγωνία τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας τους.
Αντί να φροντίσει για καλύτερες συνθήκες εργασίας, με ασφαλή στόλο, παρέχοντας όλα εκείνα τα μέσα για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι, μας κουνάει το δάχτυλο για μεγαλύτερη αποδοτικότητα (εντατικοποίηση εργασίας), καλλιεργώντας το χαφιεδιλίκι, με την εργαλειοποίηση του συστήματος ωρομέτρησης.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να φύγει ο ιδιώτης από τη υπηρεσία καθαριότητας και να επισκευαστούν άμεσα τα σάρωθρα του Δήμου και να προχωρήσει άμεσα σε αγορά νέου».

