Τριήμερο καλλιτεχνικής δραστηριότητας κατά του πολέμου από μαθητές Βριλησσίων – Μελισσίων – Πεντέλης
Βριλήσσια

Τριήμερο καλλιτεχνικής δραστηριότητας κατά του πολέμου από μαθητές Βριλησσίων – Μελισσίων – Πεντέλης

Με τριήμερο καλλιτεχνικής δραστηριότητας μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Βριλησσίων – Μελισσίων – Πεντέλης και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, αλλά και την συμπαράστασή τους στους λαούς που πλήττονται.

Η απόφαση για την καλλιτεχνική δραστηριότητα ελήφθη μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση και εκφράστηκε με έργα ζωγραφικής, διαδραστικά κολάζ κ.ά., ενώ σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν βροντοφώναξαν «όχι στον πόλεμο, ναι στη φιλία των λαών».

«Είμαστε μικροί αλλά θυμόμαστε καλά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εικόνες πολέμου», επισημάνθηκε στην εκδήλωση. Επίσης, τονίστηκε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που μας δημιουργούνται ερωτηματικά, γιατί αυτά τα παιδιά που είναι σαν εμάς δεν μένουν στο σπίτι τους αλλά σε καταφύγιο, δεν πάνε το πρωί σχολείο αλλά περπατάνε μέρες ολόκληρες για να περάσουν τα σύνορα». 

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι «εμείς είμαστε η σωστή μεριά στην ιστορία. Είμαστε με τους λαούς που δοκιμάζονται. Γράφουμε τις δικές μας σελίδες στην ιστορία του τόπου μας με το δικό μας “Όχι στον πόλεμο – Καμία συμμετοχή – Ειρήνη και Φιλία αξίζουν οι λαοί”. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που σκοτώνονται, που βομβαρδίζονται, που αγωνιούν. Εμείς θέλουμε ο λαός της Ουκρανίας, οι λαοί όλου του κόσμου να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένα, όπως τους αξίζει και μπορούν τον 21ο αιώνα, χωρίς φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά» 

(διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Πηγή: 902gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet