ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Το γήπεδο των «στεναγμών» και η καταγγελία που έγινε τροποποίηση
Αθλητισμός

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Το γήπεδο των «στεναγμών» και η καταγγελία που έγινε τροποποίηση

Τροποποιήθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου Πρασίνου Λόφου.

Η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση;

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Μπάμπαλος έφερε ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου.

Προ δύο μόλις μηνών είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή την καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, η οποία και τελικά υπερψηφίστηκε, με τις ψήφους της παράταξης της διοίκησης. Σε εκείνη μάλιστα τη συνεδρίαση είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι, κατόπιν ενημέρωσης που είχαν από τον κ. Μπάμπαλο, είχαν πεισθεί και υπερθεμάτιζαν ότι η μόνη λύση είναι η καταγγελία της σύμβασης. Στην προσπάθειά της μάλιστα η διοίκηση του Δήμου να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της καταγγελίας, είχε αναφέρει ότι ο εργολάβος είχε κηρυχθεί έκπτωτος.

Χθες, ο κ. Μπάμπαλος μας είπε ότι τελικά ο εργολάβος δεν κηρύχθηκε έκπτωτος, αλλά δικαιώθηκε, δηλαδή ο κ. Μπάμπαλος ομολόγησε ότι μας είχε πει ψέμματα… Μας είπε, επίσης, ο κ.  Μπάμπαλος ότι αν επιλεγεί ο δρόμος της καταγγελίας, η αντικατάσταση του χλοοτάπητα θα καθυστερήσει άλλα δύο χρόνια. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης είναι «υποδειγματική»… Θα χρειασθούν δηλαδή πιθανόν τρία έως τέσσερα χρόνια για να αλλάξει ένας χλοοτάπητας. Ευτυχώς ή ατυχώς το έργο δεν προσφέρεται για φωτογραφίες, αν και κατά την παράδοση είναι βέβαιο ότι θα έχουμε…

Προ δύο μόλις μηνών, ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωνε το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων ότι η μόνη λύση είναι η καταγγελία της σύμβασης και ότι έχει συνεννοηθεί για αυτό με την Περιφέρεια. Χθες ήρθε να τα πάρει όλα αυτά πίσω, να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να τροποποιήσει μια σύμβαση την οποία προ δύο μηνών, το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρότασή του, είχε αποφασίσει να καταγγείλει, χωρίς μάλιστα να ανακληθεί η απόφαση αυτή περί καταγγελίας… Οι παλινωδίες και οι τακτικισμοί του κ. Μπάμπαλου και στο θέμα αυτό, μόνο με μία λέξη μπορούν να αποδοθούν: Αλαλούμ.

Ένα διοικητικό αλαλούμ όμως το οποίο στερεί από τα παιδιά και τους αθλούμενους το γήπεδο επί 17 περίπου μήνες, για μια εργασία που συνήθως απαιτεί ορισμένες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση εμείς, προκειμένου να διευκολύνουμε τη διοίκηση και επειδή αναγνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις ομάδες και στους αθλούμενους από τη μη χρήση του γηπέδου, με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, χθες υπερψηφίσαμε την εισήγηση και ότι μας ζήτησε ο κ. Μπάμπαλος. Ας αναλάβει και αυτός τις δικές του ευθύνες και ας πράξει, έστω και με καθυστέρηση δύο ετών, ότι επιβάλλεται για να ξαναλειτουργήσει το γήπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet