Πιο κοντά στη μετατροπή του γηπέδου Τυφώνα σε κλειστό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Αθλητισμός

Πιο κοντά στη μετατροπή του γηπέδου Τυφώνα σε κλειστό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Ένα βήμα πιο κοντά στη μετατροπή του, έως σήμερα, ανοικτού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ της οδού Πολυτεχνείου, πιο γνωστό ως γήπεδο Τυφώνα, σε κλειστό κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενέκρινε την προώθηση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία προβλέπει την αλλαγή της χρήσης του χώρου, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Έτσι, το γήπεδο του Τυφώνα παίρνει τον χαρακτηρισμό του κλειστού γυμναστηρίου, τυπική μεν ρύθμιση, κάτι που επιτρέπει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει στο έργο όταν θα ολοκληρωθεί και η απαραίτητη μελέτη, για τη χρηματοδότηση της οποίας έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου.

Η δημοτική αρχή θυμίζει στο κοινό ότι, παράλληλα με το γήπεδο του Τυφώνα, η διοίκηση του Νίκου Μπάμπαλου δρομολογεί την κατασκευή τεσσάρων κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίων σε ισάριθμα σχολεία της πόλης, με συνχρηματοδότηση Δήμου και Περιφέρειας Αττικής. Για τα συγκεκριμένα έργα έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του μελετητή που θα εκπονήσει τις σχετικές και απαραίτητες μελέτες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Στόχος είναι με τη μετατροπή του Τυφώνα και τα νέα κλειστά γυμναστήρια στα σχολεία, να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας δύο κλειστά γήπεδα για αγώνες και προπονήσεις και ακόμα τέσσερα για τις σχολικές ανάγκες το πρωί και τον συλλογικό, αλλά και ερασιτεχνικό αθλητισμό το απόγευμα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των συμπολιτών μας που θέλουν να αθλούνται», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλίας Μπάρμπας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet