Δημήτρης Δημακόπουλος στο «Ε»: Μας πείσατε… τώρα στηρίξτε μας!
Ηράκλειο

Δημήτρης Δημακόπουλος στο «Ε»: Μας πείσατε… τώρα στηρίξτε μας!

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, εναρμονιζόμενο με τις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά ο τόπος, δίνει βήμα σε ανθρώπους από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ωστόσο «κουβαλούν» ο καθένας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στη μεγάλη μάχη που δίνουμε εναντίον του κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος είναι δημοσιογράφος και ένας από τους τρεις «συνεργούς» στην καθημερινή αυτοδιοικητική εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», που βγαίνει στον αέρα από τη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM».

Όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, έχει το… προνόμιο να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη θλιβερή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των προσωπικών αισθημάτων του και της ανάγκης να ενημερώνει ψύχραιμα και νηφάλια τους ακροατές του.

Εύκολο; Μόνο όποιος έχει βρεθεί μπροστά στο δημοσιογραφικό μικρόφωνο μπορεί να το απαντήσει…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 95FM»

Σαν μια «πολεμική ανταπόκριση» από τον… καναπέ του σπιτιού μας αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης την επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων, όπως αυτή προκύπτει από τα γεγονότα αλλά και από την «προπαγάνδα».

Ζούμε την αγωνία των κυβερνώντων να μας πείσουν ότι ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται, αλλά και των επιστημόνων που μας παρακαλούν να αφήσουμε για λίγο τις αγαπημένες μας συνήθειες για να μπορούμε να τις ζήσουμε πολύ περισσότερο αργότερα…

Εμείς, ως πολίτες, να δεχθούμε ότι δεν πειστήκαμε αμέσως και κάναμε λάθη που μπορεί να πληρώσουμε. Αλλά να δεχθούν και οι κυβερνώντες ταυτόχρονα ότι έκαναν κι εκείνοι τα λάθη τους; Όπως για παράδειγμα σε αεροδρόμια (καθυστέρηση στους ελέγχους), εκκλησίες (καθυστέρηση στο κλείσιμο) κτλ, που μπορεί να τα πληρώσουμε κι αυτά; Να παραδεχθούν κι ότι η επιλογή τους για υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι το γεγονός που μπορεί να πληρώσουμε ακριβότερα όλοι ή δεν είναι ακόμη η ώρα να το συζητήσουμε;

Όπως και να έχει, οι τελευταίες μέρες δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες πείστηκαν για τη σοβαρότητα της κατάστασης και αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τις «απαγορεύσεις» τους. Τώρα πρέπει οι κυβερνώντες, κι εδώ βάζουμε μέσα και τους Ευρωπαίους εταίρους, να στηρίξουν σοβαρά τους πολίτες, για να μπορέσουν να ζήσουν τόσο το σήμερα όσο και την επόμενη μέρα.

Τέρμα ο διαχωρισμός σε εργαζόμενους και «επιχειρηματίες», στηρίξτε, με πραγματικό χρήμα, όλους τους πολίτες κι αυτή θα αποδειχθεί η μεγαλύτερη επένδυση για την οικονομία της χώρας και της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet