Έως 4 Μαΐου οι αιτήσεις επαγγελματιών για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος
Επιχειρήσεις – Αγορά

Έως 4 Μαΐου οι αιτήσεις επαγγελματιών για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

Παρατείνεται έως την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη θρησκευτική εμποροπανήγυρη της εορτής του Αγίου Πνεύματος να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από 28 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2017, από τις 8:00 έως τις 14:30, στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη 2).

Τα αντίστοιχα τέλη θα καταβληθούν έως τις 17 Μαΐου 2017.

Δικαιούχοι συμμετοχής:

Οι άδειες χορηγούνται:

  • Σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές).
  • Σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου.
  • Σε κατόχους άδειας πωλητή λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών σε ποσοστό μέχρι 20%.
  • Σε λοιπούς εμπόρους.
  • Σε κατόχους άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Σε επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα κατά μήκος των οδών διεξαγωγής των εμποροπανηγύρεων, μπορεί να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση πάγκου έμπροσθεν του καταστήματός τους, στον οποίο να πωλούν τα προϊόντα τους. Προϋπόθεση αποτελεί να καταβάλλουν το αντίστοιχο τέλος στον Δήμο και να νομιμοποιούνται φορολογικά για την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Οι εν λόγω καταστηματάρχες θα εξαιρούνται της κληρώσεως.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (έντυπο Υπηρεσίας) στην οποία εκτός των άλλων θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη, καθώς και η χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου και για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου και άδεια διαμονής σε ισχύ, η οποία να τους επιτρέπει την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
  3. Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής.
  4. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης – έναρξης άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/1960(47 Α΄) και 1642/1986(125 Α΄).
  5. Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα περί εγγραφής ή ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών σε αυτόν.
  6. Δημοτική Ενημερότητα περί μη οφειλής στον Δήμο (άρθρο 285 Ν. 3463/2006).
  7. Βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Επιμελητήριο (για τους εμπόρους που διαθέτουν επαγγελματική στέγη π.χ. κατάστημα, βιοτεχνία, πρατήριο, εργοστάσιο κ.λπ.).
  8. Φωτοτυπία βιβλιάριου υγείας ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Η κατοχύρωση θέσης θα γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσεως του χώρου πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αδειοδότηση των δικαιούχων. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η άδεια συμμετοχής.

Ωράριο λειτουργίας εμποροπανήγυρης εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η λειτουργία της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα.  Η ακριβής ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται το αργότερο μέχρι τις 23:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet