Μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς την «επόμενη μέρα» της πανδημίας συζήτησαν Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και Ν. Μπάμπαλος
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς την «επόμενη μέρα» της πανδημίας συζήτησαν Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και Ν. Μπάμπαλος

Περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να στηριχθεί η τοπική αγορά, που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρουσίασε στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος. Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μπάμπαλος συναντήθηκε και με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για να συζητήσουν τρόπους ελάφρυνσης των εμπορικών μαγαζιών και τόνωση της αγοράς.

Μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Δημητρόπουλο, παρουσίασαν το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όσων επιχειρήσεων έμειναν κλειστές ή επλήγησαν κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, συζήτησαν ενδεχόμενο περαιτέρω φορολογικής ελάφρυνσης για τις εμπορικές χρήσεις, ενώ ο κ. Μπάμπαλος ανακοίνωσε ότι όλα τα καταστήματα της πόλης θα έχουν ευκαιρία για δωρεάν διαφημιστική καμπάνια από τη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Επικοινωνία 94FM» και τα υπόλοιπα μέσα του Δήμου (ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πόστερ σε λεωφορεία και στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, μηνύματα στις φωτεινές πινακίδες κ.λπ.).

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Μπάμπαλος θα απευθυνθεί στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και στα αρμόδια υπουργεία για να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδοτικών προγραμμάτων (μέσω ΕΣΠΑ κ.ά.) προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου.

«Όπως δεσμευθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στους επιχειρηματίες της εστίασης και του καφέ, έτσι τώρα και με τον Εμπορικό Σύλλογο τονίσαμε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να ζωντανέψει και πάλι η αγορά της πόλης, για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατό γρηγορότερα. Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι εύκολος, όμως με σοβαρότητα, σχέδιο και συνεργασία πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ευτυχώς έχουμε διαμορφώσει στο Ηράκλειο θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε την οικονομία μας», σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet