Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί, με σχετική ανακοίνωσή του, τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 8:00 με 14:30, στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη 2), για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημόσια κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:30 στο δημοτικό κατάστημα.

Τα αντίστοιχα τέλη θα καταβληθούν στοΝ Δήμο μας έως την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018.

Ανακοίνωση

Δικαιούχοι συμμετοχής

Οι εγκρίσεις συμμετοχής κατανέμονται ως εξής:

α) Σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο.

β) Σε ποσοστό 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) Σε ποσοστό 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στο άρθρο 2 της παρούσας. Σε περίπτωση μη ενδιαφέροντος από αδειούχους των κατηγοριών (β) και (γ) ο αριθμός των θέσεων των κατηγοριών αυτών προστίθεται στον αριθμό της (α) κατηγορίας. Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης α΄.

δ) Σε επαγγελματίες πωλητές που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορεί να χορηγηθεί θέση.

ε) Σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριότητος υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά κατηγορία, διενεργείται κλήρωση.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην οποία, εκτός των άλλων, θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότης, η ακριβής θέση του χώρου, τα προς πώληση είδη, καθώς και ο σχετικός ΚΑΔ  και, επιδεικνύει:

1) Την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.

2) Βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

3) Δημοτική ενημερότητα (άρθρο 285 του Ν. 3463/2006 ΚΔΚΚ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στην διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την αρμόδια Υπηρεσία.

Η κατοχύρωση θέσης θα γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσεως του χώρου πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αδειοδότηση των δικαιούχων. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η έγκριση συμμετοχής.

Ωράριο λειτουργίας

Η λειτουργία της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ακριβής ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται το αργότερο μέχρι τις 23:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet