Η διάνοιξη της Λ. Κύμης, η ένταση στο υπ. Υποδομών & Μεταφορών και η πρόταση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου
Ηράκλειο

Η διάνοιξη της Λ. Κύμης, η ένταση στο υπ. Υποδομών & Μεταφορών και η πρόταση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου

«Η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης είναι ένα θεμελιώδες έργο που μας βρίσκει σύμφωνους για τη σκοπιμότητά του μόνο όμως στην περίπτωση που συνδυαστεί με σύγχρονες  παρεμβάσεις οι οποίες θα απαλύνουν τα προβλήματα της πόλης, θα αποκαταστήσουν αδικίες που έχουν γίνει σε αυτή την  περιοχή και δεν θα δημιουργήσουν χειρότερα προβλήματα σε μία ήδη πολύ επιβαρυμένη ζώνη» σημειώνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής.

Μάλιστα, η κ. Αιμιλία Τζίβα ενημερώνει και για ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ της ίδιας και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης. Όπως αναφέρει η κ. Τζίβα, στη συνάντηση ακούστηκε η άποψη του υπουργείου ότι «δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον γενικό σχεδιασμό και ότι πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας».

Από την πλευρά των παρατάξεων εκφράστηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σκεπαστεί όλο το κομμάτι (Μετσόβου-Καλπακίου και Σινώπης) προκειμένου να μην κοπεί το Παλαιό Ηράκλειο στα δύο και να μην πληγεί καμία οικογένεια από αυτή την εξέλιξη.

Ωστόσο, όταν η κ. Τζίβα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν στο έργο, προς μεγάλη της έκπληξη -όπως τονίζει- δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση από τον υπουργό, «ο οποίος δεν ήθελε να συζητήσει τίποτα περισσότερο εκτός από το αν υπήρχε εναλλακτική πρόταση από τον Δήμο για να σκεπαστεί ένα μόνο μέρος του δρόμου, χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευσή του. Μάλιστα, μας ζήτησε να του βρούμε και τα χρήματα για να το κάνει!».

Εν τω μεταξύ, η παράταξη καταθέτει την πρότασή της για το έργο, η οποίο θα μπορούσε -όπως υποστηρίζει- «να αποτελέσει τη βάση μιας συζήτησης για ομόφωνη διεκδίκηση από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Πρόκειται για μία πρόταση που έχει τη σφραγίδα ενός νέου επιστήμονα-μηχανικού, κατοίκου της πόλης μας, και  συμβολίζει μεταξύ άλλων το πέρασμα σε μία νέα εποχή, όπου η νέα γενιά όχι μόνο θα συμμετέχει και θα προτείνει αλλά και θα σχεδιάζει την πόλη που ονειρεύεται, την πόλη που ζει» σημειώνει το Δίκτυο Πολιτών.

Καλεί δε τους κατοίκους τους φορείς και τις συλλογικότητες, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις, να συνδράμουν στην όποια βελτίωση της πρότασης και να καταλήξουν όλοι μαζί σε μία κοινή διεκδίκηση «που θα ενώσει το Ηράκλειο μας και θα αποκαταστήσει αντισταθμιστικά αδικίες του παρελθόντος σε βάρος μιας ολόκληρης περιοχής, αναβαθμίζοντας την πόλη και δημιουργώντας 65 στρέμματα ενιαίου πρασίνου».

Καλεί επίσης τον δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης, δημιουργώντας παράλληλα διαπαραταξιακή επιτροπή, «ώστε ενωμένο το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην τελική πρόταση του έργου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet