Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Βίλα Στέλλα στο Ηράκλειο Αττικής 19-24 Ιουνίου
Κοινωνία

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Βίλα Στέλλα στο Ηράκλειο Αττικής 19-24 Ιουνίου

Η παραδοσιακή και άκρως δημοφιλής έκθεση των μαθητών του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων για την πανδημία. Από την Κυριακή 19 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι μαθητές του δάσκαλου Γιάννη Γαλάνη θα εκθέσουν στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) τις καλύτερες λήψεις τους από τα μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας και περιμένουν τους επισκέπτες κάθε ημέρα, από τις 18.00 έως τις 22.00, με ελεύθερη είσοδο.

Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 21.00. Διοργανωτές της έκθεσης είναι ο Δήμος Ηρακλείου, ο Σύλλογος «Φάος» και το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο κ. Γαλάνης αναφέρει σχετικά:

«Εδώ και χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων, αλλά με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε τη μυστηριακή -ανορθολογική- επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος τονίζει:

«Σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία μας έχει κάνει όλους εν δυνάμει φωτογράφους, είναι πραγματικά ευτυχές ότι η καλλιτεχνική φωτογραφία, και μάλιστα η ασπρόμαυρη αναλογική, κρατάει ακόμα δυνατό το ενδιαφέρον του κοινού. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη Γαλάνη και τους μαθητές του που πάντα μας προσφέρουν εξαιρετικές εικόνες μέσα από το φακό τους, οδηγώντας τη φαντασία πέρα από αυτό που φαίνεται στην αποτύπωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet