Έρχεται νέο «πακέτο» έργων – παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Έρχεται νέο «πακέτο» έργων – παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ετοιμότητα των σχολικών κτηρίων για τη νέα χρονιά και να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Πλαισιωμένος από τα στελέχη της δημοτικής αρχής με αρμοδιότητα για τα σχολεία και συγκεκριμένα, την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Θοδωρή Γραμματικό, ο δήμαρχος συνομίλησε με τους διευθυντές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, των Ειδικών Σχολείων της πόλης, αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, όπως άλλωστε γίνεται σε τακτική βάση στην έναρξη και στο κλείσιμο κάθε σχολικής περιόδου.

«Πόσο μάλλον τώρα, που ο Δήμος έχει δρομολογήσει  σειρά ενεργειών για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των σχολικών κτηρίων σε υποδομές, εξοπλισμό και ασφάλεια», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

500.000 ευρώ για περισσότερα έργα

Μπορεί ο Δήμος να δούλεψε όλο το καλοκαίρι για να ετοιμάσει τα σχολικά κτήρια στον καλύτερο δυνατό βαθμό για τη νέα χρονιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το έργο σταματά. Ήδη η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών με τα οποία σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερα έργα και παρεμβάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των σχολείων.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημοπράτησης των παρεμβάσεων ώστε, σύντομα, ακόμα ένα «πακέτο» εργασιών να ξεκινήσει στα σχολικά κτήρια του Ηρακλείου.

300.000 για υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες

Με 300.000 ευρώ ο Δήμος αγοράζει νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες σύγχρονης τεχνολογίας για τις αίθουσες των σχολείων του Ηρακλείου. Δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια αποκτούν νέα και σύγχρονα μέσα για να γίνει το μάθημα πιο αποτελεσματικό, πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά της πόλης.

Ξεκινά η φύλαξη των σχολείων τις βραδινές ώρες

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπάμπαλο, αυτές τις ημέρες τελειώνει ο διαγωνισμός που θα αναδείξει την εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη φύλαξη των σχολείων κατά τις βραδινές ώρες, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι βανδαλισμοί και οι φθορές που χαλάνε την εικόνα και τη λειτουργικότητα των σχολικών κτηρίων και, βέβαια, η αποκατάστασή τους στοιχίζει στο δημοτικό ταμείο, κατά συνέπεια στην τσέπη του δημότη. Από το βράδυ και έως την έναρξη του σχολικού ωραρίου περιπολίες θα περνάνε τακτικά από όλα τα σχολεία της πόλης για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet