Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αναρτήθηκε η πράξη εφαρμογής της περιοχής Κάτω Ψαλίδι
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αναρτήθηκε η πράξη εφαρμογής της περιοχής Κάτω Ψαλίδι

Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων εντός των ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου «Κάτω Ψαλίδι» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Π.Δ. 2/8/2018-ΦΕΚ 174 ΑΑΠ/27-8-2018) καλούνται να προσέλθουν στη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Στ. Καραγιώργη 1 & Μαρ. Αντύπα, 2ος όροφος) τις εργάσιμες μέρες και ώρες με σκοπό να λάβουν γνώση της Α’ ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής και της Β’ ανάρτησης των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και κτηματολογικών πινάκων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναφέρει:

Υπάρχει δυνατότητα υποβολής ένστασης σε περιπτώσεις λάθους ή νέων στοιχείων κατά τη διάρκεια της ανάρτησης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 12 του Ν.1337/83, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν.2242/1994 και τροποποιήθηκε με την παρ. 25 του άρθρου 42 του Ν.4030/2011.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση ιδιοκτησίας από ιδιοκτήτες ακινήτων της υπό ανάρτηση περιοχής είναι δυνατή η υποβολή της σχετικής δήλωσης στη παρούσα φάση.

Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Ν. 2242/94 η δε παράλειψη υποβολής συνεπάγεται όλες τις επιπτώσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου για την ιδιοκτησία ως εξής:

  1. Κάθε δικαιοπραξία εν ζωή είναι αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη αν δεν επισυνάπτεται σε αυτήν πιστοποιητικό του Δήμου, με το οποίο θα βεβαιώνεται η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.
  2. Δεν χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο χωρίς την υποβολή κυρωμένου αντιγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας και του παραπάνω αναφερόμενου πιστοποιητικού.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων ή δηλώσεων ιδιοκτησίας ορίζεται σε 30 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης στον ημερήσιο τύπο, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Διευκρινίζεται  ότι η υπηρεσία θα δέχεται κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00, μόνο μετά από ραντεβού στους τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 213 2000160-250 ή στο email: [email protected], λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet