Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης Ηρακλείου Αττικής

Δύο στοχευμένες παρεμβάσεις ξεκίνησε και ολοκλήρωσε μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων και ακαθάρτων. Η πρώτη αφορά στην τοποθέτηση κατάλληλου αγωγού ομβρίων στην οδό Παπαδάκη (από οδό Φολεγάνδρου έως Μαρίνου Αντύπα) και το δεύτερο την ανακατασκευή του αγωγού αποχέτευσης στην οδό Ζαγορίου, στα Ηπειρώτικα.

Η περίπτωση της οδού Παπαδάκη αποτελούσε για χρόνια ένα προβληματικό σημείο για την γειτονιά, αφού το υφιστάμενο αντιπλημμυρικό δίκτυο δεν επαρκούσε για να απορροφά όλα τα νερά από τις βροχοπτώσεις, ειδικά σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Με το νέο αγωγό, θα μπορεί να γίνεται υποδοχή περισσότερων υδάτων -και ακολούθως η διοχέτευσή τους στο κεντρικό δίκτυο- προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα η περιοχή.

Αναλόγως στην οδό Ζαγορίου, ο τοπικός αγωγός ακαθάρτων βούλωνε συχνότατα με αποτέλεσμα να προκαλεί δυσάρεστες συνθήκες για τα γύρω σπίτια. Σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ ο Δήμος ανέλαβε να βελτιώσει τον αγωγό, ο οποίος, πλέον, λειτουργεί ιδανικά.

«Μπορεί το καλοκαίρι να είναι εποχή ξεκούρασης για τους πολίτες, εμείς στον Δήμο όμως οφείλουμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό της πόλης, για το καλό του Ηρακλείου, του μεγάλου μας σπιτιού. Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ολοκληρώσαμε έργα στρατηγικής σημασίας. Ειδικά το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Παπαδάκη, λύνει ένα πρόβλημα πολλών χρόνων στην περιοχή, σε μια εποχή που, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και οφείλουμε με υπευθυνότητα, σχέδιο και σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα» σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet