Αυστηροποιεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό ο Δήμος Ηρακλείου
Κοινωνία

Αυστηροποιεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό ο Δήμος Ηρακλείου

Τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού διευρύνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προσθέτοντας στο υφιστάμενο σχέδιο δράσης, πάντα εναρμονισμένος με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ, υπουργείο Υγείας, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας).

Όπως αποφασίστηκε στη νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με υπηρεσιακούς παράγοντες, μέχρι να λήξει ο υγειονομικός συναγερμός, που έχει ήδη οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων και μιας σειράς από δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές υπηρεσίες, αναστέλλεται επιπλέον η λειτουργία των παιδικών χαρών της πόλης και των χώρων υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, ενώ τροποποιείται το ωράριο και η διαδικασία εξυπηρέτησης του κοινού από τις δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία πολιτών και δημοτικών υπαλλήλων.

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών και των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής

Μετά από μια εύλογη περίοδο που αφέθηκε για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα λειτουργήσει η ατομική ευθύνη, είναι πολλοί οι πολίτες που συνεχίζουν να κάνουν μαζική χρήση των παιδικών χαρών της πόλης, με αποτέλεσμα να μαζεύονται καθημερινά δεκάδες παιδιά στον ίδιο χώρο με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για την μετάδοση του ιού, πόσο μάλλον όταν τα παιδιά συχνά συνοδεύονται από ηλικιωμένα άτομα (παππού ή γιαγιά), αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

«Είναι, λοιπόν, μονόδρομος για τον Δήμο να αναστείλει τη λειτουργία των παιδικών χαρών έως ότου κριθεί ότι δεν υπάρχει έντονος πλέον κίνδυνος για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαίθριους χώρους με τα δημόσια όργανα γυμναστικής» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται:

«Επιπλέον, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο, στους αύλειους χώρους των σχολείων που έχουν κλείσει προληπτικά να μαζεύονται παιδιά, πλέον οι σχολικοί φύλακες αλλά και η υπηρεσία φύλαξης με περιπολίες των σχολικών μονάδων θα αποτρέπει την είσοδο σε αυτές».

Τροποποιείται η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών

Σε νέο ωράριο, 9.00 με 13.00, θα εξυπηρετούν πλέον οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το κοινό προκειμένου να περιοριστεί η επαφή του κοινού τόσο μεταξύ του, όσο και με τους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι, ελέω της φύσης των εργασίας τους, τυχόν να αποτελέσουν κόμβο για την διάδοση του ιού. Μάλιστα, οι πολίτες θα κατευθύνονται να εισέρχονται στις υπηρεσίες ανά περιορισμένο αριθμό τη φορά.

Ο Δήμος τονίζει ότι στη διάθεση του κοινού υπάρχει εδώ και έναν μήνα η νέα πλατφόρμα online εξυπηρέτησης του Δήμου, απ’ όπου ο πολίτης μπορεί από την άνεση, και την ασφάλεια πλέον, του σπιτιού του να εκδώσει μια σειρά από δημοφιλείς βεβαιώσεις και πιστοποιητικά, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις.

Για οδηγίες ατομικών μέτρων προστασίας για το σύνολο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει έως τώρα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, για την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και για τους τρόπους επικοινωνίας με τις δημοτικές υπηρεσίες οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το site του Δήμου.

«Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: πρέπει όλοι να πάρουμε το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες πρόληψης και προστασίας τόσο του ίδιου μας του εαυτού, όσο και των γύρω μας. Ο Δήμος παίρνει σε αυτή τη φάση μέτρα που δεν θα χρειάζονταν εάν μάθουμε να λειτουργούμε με σύνεση και εγκράτεια. Η Υγεία μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Πρέπει να την προστατεύσουμε πάση θυσία», σχολιάζει ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet