Αύξηση των μέτρων θωράκισης των σχολείων στο Ηράκλειο απέναντι στον κορωνοϊό
Κοινωνία

Αύξηση των μέτρων θωράκισης των σχολείων στο Ηράκλειο απέναντι στον κορωνοϊό

Σε εφαρμογή μπήκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής τα μέτρα στα σχολεία της πόλης για την ενίσχυση της προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από τυχόν εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού. Πρόκειται για καθαρά προληπτικές ενέργειες, καθώς στο Ηράκλειο δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο περιστατικό της νόσου και, συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος μεγάλης ανησυχίας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως συμφώνησε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες, ο Δήμος ξεκίνησε τη διανομή έντυπου υλικού για τη σωστή ενημέρωση μαθητών, γονιών και προσωπικού των σχολείων  -σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας– ενώ ενισχύει τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων, με επιπλέον προσωπικό από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και με την πύκνωση των απολυμάνσεων σε τάξεις και λοιπές αίθουσες.

Τα ενισχυμένα μέτρα, που αφορούν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, το ειδικό σχολείο και το ΕΕΕΚ, θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να λήξει ο συναγερμός στην χώρα. Οι δε καθαρισμοί και απολυμάνσεις γίνονται με τη λήξη του ωραρίου, για να μην υπάρξει διακοπή των μαθημάτων και να συνεχιστεί ομαλά το πρόγραμμα τις σχολικής ζωής των μαθητών και των οικογενειών τους.

Όμως, ο Δήμος προσθέτει, ότι -όπως λένε οι ειδικοί- χρειάζεται η επαγρύπνηση και η συμμετοχή όλων, καθώς το μέγιστο για την αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού είναι τα ατομικά μέτρα προστασίας. Παράλληλα, λοιπόν, με τα παραπάνω, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες που παρέχονται σχετικά αυτό το διάστημα, όπως αυτές που μπορούν να βρουν στο φυλλάδιο που διανέμει ο Δήμος στα σχολεία ή στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Με ψυχραιμία και ενημέρωση, με σχέδιο και υπευθυνότητα, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να λήξει σύντομα ο συναγερμός. Θέτουμε σε προτεραιότητα την θωράκιση των σχολείων, επαναλαμβάνω, εντελώς προληπτικά, καθώς στην πόλη μας δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό. Εάν προετοιμαστούμε κατάλληλα, όπως και κάνουμε, και, κυρίως, εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα προστασίας θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πότε τέτοιος λόγος», είπε σε δηλώσεις του ο Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet