Για τα ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές μεριμνά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Για τα ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές μεριμνά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Για τα ζώα που τραυματίστηκαν από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μεριμνά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μετά από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς, και αφού οι Δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα ενημέρωσαν τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ότι, λόγω υπερπροσφοράς ειδών, δεν υπάρχει χώρος συγκέντρωσής τους, ο Δήμος των Βορείων Προαστίων στρέφει ττην προσοχή του και στα ζωά που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Στ. Καραγιώργη 2) νερά, μικρά πλαστικά μπολ για το τάισμα και φάρμακα για πληγές και εγκαύματα, ενώ ομάδα του Δήμου μεταβαίνει στις πυρόπληκτες περιοχές για να περιθάλψει τα ζώα, και, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του στο facebook καλεί τους πολίτες να συνδράμουν τη δράση:

Μετά τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δήμος Μαραθώνα μας ενημέρωσε χθες αργά το βράδυ (σ.σ. 25/7) ότι το κέντρο συγκέντρωσης ειδών στη Νέα Μάκρη γέμισε από προσφορές και έτσι θα χρειαστούν εκ νέου αποστολές πιθανόν από Δευτέρα. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας έχουμε σε απόθεμα ξηρά τροφή, νερά και φάρμακα από τη συγκινητική ανταπόκριση των Ηρακλειωτών για να ξαναστείλουμε όταν χρειαστεί (συνεχίζουμε βέβαια να δεχόμαστε δωρεές, οι οποίες μπορούν πλέον να μετριαστούν).

Δεν σταματάμε όμως τη δράση. Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες ειδικοί και εθελοντές που ψάχνουν ή φροντίζουν για τους πυρόπληκτους έχοντας, ευτυχώς, καλύψει αυτή την ανάγκη, ελάχιστες όμως ομάδες που μεριμνούν για τα ζωάκια που τραυματίστηκαν στις πυρκαγιές, σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους λίγους που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Αστικής Πανίδας και ισχυρή ομάδα εθελοντών, από χθες και για όσο χρειαστεί μεταβαίνουμε στις πληγείσες περιοχές για να περισυλλέξουμε και να φροντίσουμε τους μικρούς μας φίλους.

Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώνουμε νερά, μικρά πλαστικά μπολ για το τάισμα και φάρμακα για πληγές και εγκαύματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο υπόγειο του δημαρχείου, από τις 8:00 έως τις 16:00 (τροφή έχουμε αρκετή από τις προσφορές των επιχειρήσεων της πόλης). 

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την αποστολή στις πυρόπληκτες περιοχές δηλώνοντας τη συμμετοχή του στο Γραφείο Αστικής Πανίδας του Δήμου, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 2832580.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet