Για τα σχεδιαζόμενα μεγάλα έργα στο Ηράκλειο συζήτησαν Ν. Μπάμπαλος και Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Για τα σχεδιαζόμενα μεγάλα έργα στο Ηράκλειο συζήτησαν Ν. Μπάμπαλος και Γ. Πατούλης

Για τα τρία μεγάλα έργα-παρεμβάσεις που αναμένονται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής συζήτησαν ο δήμαρχος της πόλης της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, με τον περιφερειάρχη συζήτησαν και σχεδίασαν τα τελικά βήματα στην κατεύθυνση της υλοποίησης τριών μεγάλων και απαραίτητων παρεμβάσεων για την πόλη.

Ειδικότερα, για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων, συμφώνησαν να επισπευστεί η διαδικασία της υπογραφής της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης, ώστε να μπουν το γρηγορότερο μπροστά τα έργα, τα οποία, πλέον, δεν αφορούν μονάχα την επιδιόρθωση των ζημιών από τον σεισμό, αλλά την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτηρίων.

Για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου, μελετήθηκαν οι τελευταίες ρυθμίσεις που απαιτούνται πριν την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Τέλος, για το Κάτω Ψαλίδι, μετά την επιτυχή ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, συζητήθηκε η πράξη εφαρμογής, που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει διαχρονικά με τον Δήμο Ηρακλείου και με τον δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού σε ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, στο πλαίσιο τη συζήτησης ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα υποδομών και υπερτοπικού χαρακτήρα στην περιοχή και επισήμανε την αναγκαιότητα το επόμενο διάστημα να υπάρξει ειδική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet