Γ. Πέτρου: Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία κανενός με διά ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ηρακλείου
Κοινωνία

Γ. Πέτρου: Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία κανενός με διά ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ηρακλείου

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται για τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, ο πρόεδρος του Σώματος, Γιώργος Πέτρου, ξεκαθαρίζει ότι αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Επιπροσθέτως, καλεί όσους επιμένουν σε διά ζώσης συνεδριάσεις να αναλογιστούν τις ευθύνες που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Πέτρου αναφέρει:

Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που μας αναγκάζει να περιορίσουμε τα ατομικά μας θέλω και τις παραδοσιακές μας συνήθειες για να προστατεύσουμε την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ. Όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά βαίνει δριμύτερος, με αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα ανησυχητικές προβλέψεις των επιστημόνων για την επόμενη περίοδο.

Σε αυτές τις συνθήκες, μολονότι όλοι θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα των διά ζώσης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν, πόσο μάλλον όταν η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και  ανακοινώνονται όλο και πιο αυστηρά μέτρα για την Αττική.

Ας δείξουμε λοιπόν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ας μείνουμε μακριά από εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές κορώνες και ας σκεφτούμε την υγεία μας, την υγεία του συναδέλφου μας, την υγεία του διπλανού μας και της οικογένειάς μας. Η ατομική ευθύνη αποτελεί το ζητούμενο των ημερών.

Ας μην ξεχνάμε ότι δήμοι και φορείς, όπως η Αθήνα και η ΚΕΔΕ , αλλά ακόμα και όργανα της κεντρικής κυβέρνησης, μετά από κάποιες απόπειρες διά ζώσης συνεδριάσεων, επέστρεψαν στις τηλεδιασκέψεις εναρμονισμένοι με τους  υγειονομικούς κανόνες.

Ας συνεχίσουμε και εμείς να εφαρμόζουμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, τις οδηγίες των ειδικών, με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ρίσκο με την υγεία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάρουμε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συλλογικά όργανα του Δήμου μας.

Εκτιμώ ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν πλέον εξοικειωθεί με την τεχνολογία. Αποδείξαμε αρκετές φορές στην πράξη ότι μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές συνεδριάσεις μέσω διαδικτύου.

Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική  λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στις μέρες του κορωνοϊού είναι με εξ αποστάσεως συνεδριάσεις. Έτσι μόνο κατοχυρώνουμε την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Καλώ όσους συναδέλφους που χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατική και θεσμική εκτροπή την επίσημα θεσμοθετημένη, προτεινόμενη από τους ειδικούς και καθολικά επιλεγόμενη, διαδικασία τηλεδιάσκεψης, να αναλογιστούν:

  • Πόσο δημοκρατικό είναι στ’ αλήθεια να αποκλειστούν απριόρι από ένα διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο συνάδελφοι που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία των οικείων τους;
  • Πόσο δημοκρατικό είναι να ωθήσουμε σε αυτοαποκλεισμό συνάδελφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και προφανώς θα ήταν αδύνατο να συμμετέχουν σε διά ζώσης συνεδριάσεις;  
  • Πόσο υπεύθυνο είναι με 300 και πλέον καθημερινά κρούσματα, να συναθροίζονται 40 και πλέον άτομα σε μία αίθουσα;
  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε ενδεχόμενο κρούσμα ή κρούσματα στο Σώμα;

Η άρνηση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από ορισμένους συναδέλφους, με προσχηματική επίκληση την προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών, αντιθέτως, το μόνο που τελικά αναδεικνύει είναι μια αντιδημοκρατική  νοοτροπία και ένα έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης και σοβαρότητας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet