Γ. Παπαδημητρίου: Αγνοήθηκε για ακόμη μία φορά η πρόταση της αντιπολίτευσης για την απόκτηση του κτήματος Φιξ
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Αγνοήθηκε για ακόμη μία φορά η πρόταση της αντιπολίτευσης για την απόκτηση του κτήματος Φιξ

Ότι «για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση της αντιπολίτευσης για το κτήμα Φιξ» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογραμμίζει πως «για μία ακόμα φορά, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιδεικνύει αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα».

Η πρόταση της αντιπολίτευσης, η οποία συμφωνεί στην απόκτηση του κτήματος Φιξ, αλλά αντιτίθεται σφόδρα στο να γίνει αυτό με προσφυγή σε δανεισμό, είναι η εξής:

«Το κτήμα Φιξ αποτελεί ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, ανεκτίμητο μνημείο πολιτισμού στον Δήμο μας και ευρύτερα στον Βόρειο Τομέα. Η απόκτηση του κτήματος Φιξ και η δωρεάν απόδοση του στους Ηρακλειώτες, ως χώρο πρασίνου, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Συμφωνούμε και αγωνιζόμαστε για την απόκτηση του κτήματος Φιξ.

Διαφωνούμε όμως με την εμμονή της διοίκησης για δανειοδότηση και υπερχρέωση του Δήμου με κοντά στα 6.500.000 ευρώ τη στιγμή που υπήρχε η εναλλακτική της αγοράς από το ελληνικό Δημόσιο (υπουργείο Πολιτισμού) και τη δωρεάν απόδοση και παραχώρησή του στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. 

Θεωρούμε απαράδεκτη τη δανειοδοτική σύμβαση με την Optima Bank και διαφωνούμε με κάθε είδους έννοιας ιδιωτικοποίησης του κτήματος Φιξ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet