Γ. Παπαδημητρίου: Απουσιάζει κάθε πρόνοια για ΑμεΑ στην «ανάπλαση» μπροστά από το δημαρχείο
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Απουσιάζει κάθε πρόνοια για ΑμεΑ στην «ανάπλαση» μπροστά από το δημαρχείο

Για εικόνες που «δεν τιμούν κανέναν» και «θέτουν στο περιθώριο τα Άτομα με Αναπηρία» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο – Μαζί και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο, όπως επισημαίνει «της “ανάπλασης” που επιχείρησε η τωρινή δημοτική αρχή».

«Κύριο μέλημα για εμάς, η ουσία και το είναι των ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών» τονίζει ο κ. Γ. Παπαδημητρίου στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξής τους:

Από την πρώτη στιγμή ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ηράκλειο – Μαζί, Γιώργος Παπαδημητρίου, έχει αποδείξει εμπράκτως τόσο εντός, όσο και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ασκεί υπεύθυνα τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, με γνώμονα την παραγωγή θετικών πολιτικών για τον Δήμο μας.

Ανακοίνωση της παράταξης Ηράκλειο – Μαζί για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής

Για όλους εμάς ανεξαιρέτως η άσκηση αντιπολίτευσης πρέπει να έχει ουσία και να αποσκοπεί στη βελτίωση των δεδομένων και των όρων ζωής στο Ηράκλειο Αττικής.

Εικόνες σαν και αυτή που σας επισυνάπτουμε, εξακολουθούν να μην απασχολούν κανέναν τους.

Πρόκειται για την «ανάπλαση» που επιχείρησε η τωρινή δημοτική αρχή στους δρόμους μπροστά από το δημαρχείο, κίνηση η οποία έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό θυμό σε κατοίκους και καταστηματάρχες.

Τα ακόλουθα ερωτήματα χρήζουν άμεσης απάντησης:

  • Η νέα ανάπλαση έχει πρόβλεψη ολιγόλεπτης στάθμευσης για ΑμεΑ;
  • Η λωρίδα τυφλών είναι παγίδα ή προβλέπεται έτσι;

Εφόσον η προχειρότητα χαρακτηρίζει το έργο, είναι παράλογο να μην παρεμβαίνει κανείς και να παραμένει ως έχει.

Στις παρακάτω εικόνες, όπως παρατηρείτε, απουσιάζει κάθε πρόνοια για τα ΑμεΑ. Και αν για τη δημοτική αρχή η προχειρότητα και το φαίνεσθαι αποτελούν σημεία αναφοράς, για εμάς κύριο ζητούμενο είναι η ουσία και το είναι των ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών και των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη ώρα, να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας και να μεριμνήσει ώστε να διαφυλάσσεται η ασφάλειά τους.

Οι άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet