Γ. Παπαδημητρίου: Να ελεγχθεί τώρα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Να ελεγχθεί τώρα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Στο θέμα της αποκατάστασης του ενός από τα τρία κτήρια στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής, το οποίο είχε πληγεί από τον σεισμό, επανάρχεται ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου επισημαίνει εκ νέου ότι η αποκατάσταση της εν λόγω πτέρυγας έγινε με βάση τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959, καλώντας τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος του κτηρίου με βάση τον σημερινό αντισεισμικό κανονισμό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει:

«Σήμερα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά αλλά τα μεγάλα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παραμένουν.
Κορυφαίο το θέμα της αντισεισμικής μελέτης στο 1ο Γυμνάσιο, όπου προκειμένου να κριθεί η μια πτέρυγα “ασφαλής” χρησιμοποιήθηκε ο αντισεισμικός κανονισμός του 1959!

Διαφωνούμε απόλυτα με τις συγκεκριμένες επιλογές της δημοτικής αρχής. Αν μη τι άλλο, τα παιδιά μας πρέπει να στεγάζονται σε ασφαλή διδακτήρια και οι μεθοδεύσεις του κ. Μπάμπαλου δεν το εξασφαλίζουν, τα εκθέτουν σε κίνδυνο.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει αμέσως στον έλεγχο της πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου με τον σημερινό αντισεισμικό κανονισμό. 

Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε κ. Μπάμπαλε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet