Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Έχουν αποκατασταθεί τα ηλεκτρολογικά προβλήματα στα δύο σχολεία της πόλης
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Έχουν αποκατασταθεί τα ηλεκτρολογικά προβλήματα στα δύο σχολεία της πόλης

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ν. Μπαρμπούνη για διακοπή παροχής ρεύματος σε δύο σχολικά συγκροτήματα της πόλης, λόγων προβλημάτων στον κεντρικό πίνακα ηλεκτροδότησης.

Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έγιναν και έχουν αποκαταστήσει τα προβλήματα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σχετικά με το δημοσίευμα για την κατάσταση των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και με σκοπό να βοηθήσουμε το πάντα έγκυρο ρεπορτάζ σας αναφέρουμε τα εξής:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εντόπισαν εγκαίρως και έχουν ήδη αποκαταστήσει τα προβλήματα που προέκυψαν στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο της πόλης. Συγκεκριμένα, στον καθιερωμένο έλεγχο της υποδομής τους διαπιστώθηκε μικρή εισροή νερού στους ηλεκτρολογικούς πίνακες, πιθανότατα και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Στο 3ο Δημοτικό σχολείο της πόλης επιδιορθώθηκε από χθες Τρίτη 11/1, στο 6ο Γυμνάσιο σήμερα Τετάρτη 12/1, άρα τα σχολεία είναι καθόλα λειτουργικά και ασφαλή για τους μαθητές. Στο 3ο Δημοτικό το μάθημα έγινε κανονικά με φυσική παρουσία σήμερα Τετάρτη, στο 5ο Γυμνάσιο, προληπτικά, επιλέχθηκε η τηλεκπαίδευση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και αυτό αύριο Πέμπτη 13/1.

Σε ό,τι αφορά το 1ο Γυμνάσιο το οποίο τελεί σε κατάληψη, όπως πολλά σχολεία της χώρας, για το κομμάτι των αιτημάτων των μαθητών που αφορά την κατάσταση του σχολικού κτηρίου, ο δήμαρχος, οι άνθρωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου είχαν σήμερα συνάντηση με την διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για να τους εξηγήσουν, για ακόμα μια φορά, ποιες εργασίες γίνονται αυτό το διάστημα για την επιδιόρθωση των σεισμόπληκτων σημείων της σχολικής μονάδας αλλά και για την γενικότερη ανακαίνιση του σχολείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet