Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δεν θα δεχθούμε μονομερείς αποφάσεις για το 3ο Γυμνάσιο
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δεν θα δεχθούμε μονομερείς αποφάσεις για το 3ο Γυμνάσιο

Αυστηρό μήνυμα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επ’ ουδενί δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις για τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου της πόλης, στέλνει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος. Αιτία για την έντονη αντίδραση του Δήμου είναι η πληροφορία από τη Διεύθυνση, ότι το σχολείο δεν προτίθεται να δεχθεί νέα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο, λόγω του υπερπληθυσμού που σημειώνεται στα τμήματα λυκείου της Μεταμόρφωσης και τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Ως πρώτη κίνηση, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου συνεδρίασε εκτάκτως για να απορρίψει την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να καθορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος θα συναντήσει τους υπεύθυνους για να τους ξεκαθαρίσει τη θέση του Δήμου, να εξηγήσει ότι το Ηράκλειο δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους αποφάσεις και να συζητήσει εναλλακτικές που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση των παιδιών της πόλης.

«Κατανοούμε το πρόβλημα του γειτονικού Δήμου Μεταμόρφωσης στην έλλειψη χώρων για να στεγάσει τα παιδιά του λυκείου της πόλης. Ακριβώς επειδή, όταν πρόκειται για παιδιά δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά σας και τα δικά μας, δείξαμε κατανόηση τα τελευταία χρόνια για την προσωρινή φιλοξενία λυκειακών τμημάτων στο κτήριο που από κοινού χρησιμοποιούμε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτή η εξυπηρέτηση να λειτουργήσει εις βάρος των παιδιών του Ηρακλείου, πόσο μάλλον όταν έρχεται μέσα από μονομερείς αποφάσεις. Πιστεύω ότι με τον διάλογο όλα λύνονται. Αυτό απαιτούμε και τώρα», σχολιάζει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet