Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής: Όλοι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Πολυτεχνείο
Κοινωνία

Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής: Όλοι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Πολυτεχνείο

«Η μνήμη ο δρόμος» τονίζει το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την 46η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα το Δίκτυο επισημαίνει τα εξής:

17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2019

Η μνήμη ο δρόμος
Η 17 Νοέμβρη είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τους εξεγερμένους φοιτητές, αλλά και για όλους όσους κυνηγήθηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν στα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια.

Τίποτα δεν τελείωσε
Σήμερα, 46 χρόνια μετά, γίνεται συστηματική προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας, διαγραφής της μνήμης της αντίστασης και εξωραϊσμού της επταετίας 1967 – 1974. Σήμερα που ο ακροδεξιός λόγος εξασφαλίζει την παρουσία του στη δημόσια σφαίρα. Σήμερα που καταπατώνται κατάφορα εργασιακά και άλλα δικαιώματα. Σήμερα που η κυβέρνηση χρεώνεται με ένα επικίνδυνο αυταρχικό κατρακύλισμα που εκφράστηκε και απέναντι στους φοιτητές με την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, εμείς δίνουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί το μπορούμε.

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους την Κυριακή 17 Νοέμβρη 3:00 μ.μ. στα Χαυτεία να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας μία ζωή με αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Αφίσα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για το Πολυτεχνείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet