Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου: Η ανταποδοτικότητα και η αλληλεγγύη προϋποθέτουν κοινωνική δικαιοσύνη
Κοινωνία

Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου: Η ανταποδοτικότητα και η αλληλεγγύη προϋποθέτουν κοινωνική δικαιοσύνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της διοίκησης και της Λαϊκής Συσπείρωσης) την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για στοχευμένες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Η λογική της πρότασης, ΄οπως εξηγεί, ήταν:

1. Να αυξηθεί ο ειδικός συντελεστής σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ αυξημένη κερδοφορία την περίοδο της πανδημίας, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές σε απορρίμματα, όπως σούπερ μάρκετ άνω των 100τ.μ., μεγάλες επιχειρήσεις «αλυσίδες» εμπορίας ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών ειδών, ιατρικά εξεταστικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων άνω των 100τ.μ., οι ιδιωτικές κλινικές, οίκοι ευγηρίας & υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, εργοστάσια, βενζινάδικα, ξενοδοχεία.

2. Να μειωθεί ο ειδικός συντελεστής:

α. Σε μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τεράστια ζημία την περίοδο της πανδημίας (καταστήματα, γραφεία, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.).

β. Σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία, αθλητικούς, πολιτιστικούς, επιμορφωτικούς και τοπικούς συλλόγους με έδρα το Ηράκλειο Αττικής.

«Η ανταποδοτικότητα και η αλληλεγγύη προϋποθέτουν κοινωνική δικαιοσύνη. Το Δίκτυο Πολιτών θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και νοικοκυριών πέρα και έξω από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και λογικές» σημειώνει η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet