Δεύτερη μέρα απαγορευτικού στο Ηράκλειο Αττικής – Φωτορεπορτάζ από το κέντρο της πόλης
Κοινωνία

Δεύτερη μέρα απαγορευτικού στο Ηράκλειο Αττικής – Φωτορεπορτάζ από το κέντρο της πόλης

Δεύτερη μέρα εφαρμογής του απαγορευτικού, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και το «Ε» κάνει μια βόλτα (ώρα 18:50) σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου Αττικής, καταγράφοντας την εικόνα που επικρατεί.

Αφετηρία του οδοιπορικού αποτέλεσε το εμπορικό κέντρο 2000 επί της Λ. Ηρακλείου, στη διασταύρωση με την οδό Ιφιγενείας, ενώ προορισμός ήταν η κεντρική πλατεία Ηρακλείου στον σταθμό του ΗΣΑΠ. 

Κατά τη διάρκεια της σύντομης περιήγησης, διάρκειας 30 λεπτών, τραβήξαμε φωτογραφίες, αλλά και συνομιλήσαμε με περαστικούς, τους οποίους ρωτήσαμε πώς βιώνουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, στην Αττική.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, όπως θα παρατηρήσετε και στο φωτογραφικό υλικό, η τυπικότητα που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στα νέα μέτρα, καθώς λιγοστοί ήταν όσοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους, αν και δεν επρόκειτο για προχωρημένη ώρα.

Περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, με άτομα σε περίπτερα να αναμένουν για προμήθεια αναγκαίων αγαθών, ενώ λίγοι ήταν αυτοί που κάθονταν στα παγκάκια συζητώντας. Ελάχιστοι δε ήταν εκείνοι που έμπαιναν σε καταστήματα για προμήθεια φαγητού take away.

Το αμφιθέατρο και το σιντριβάνι επί της πλατείας ήταν άδεια, ενώ οι όποιοι περαστικοί έβγαζαν βόλτα το κατοικίδιό τους ή πραγματοποιούσαν σύντομο περπάτημα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Εντύπωση προκαλεί ότι, ενώ κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης επιτρέπεται μη χρήση μάσκας, οι περισσότεροι περιπατητές χρησιμοποιούσαν μάσκες κανονικά. 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης νεαρό ζευγάρι, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο, ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολος ο εγκλεισμός, ωστόσο βρίσκουμε τη λύση στέλνοντας 2-3 φορές την ημέρα μήνυμα για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, ώστε να μην πλήττουμε στο σπίτι». Παρέα τριών νεαρών με ποδήλατα μας… εκμυστηρεύτηκε ότι από τις 12 το μεσημέρι ήταν έξω κάνοντας γύρες εντός του Δήμου, στέλνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μήνυμα για σωματική άσκηση, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Τέλος, σταματήσαμε έξω από το δημαρχείο Ηρακλείου, σε ένα από τα παλαιότερα περίπτερα της πόλης, όπου ο υπάλληλος έκανε λόγο για ιδιαίτερη μείωση της κίνησης, ενώ όπως σημείωσε «πλέον οι πελάτες προσέρχονται κυρίως όποτε φθάνει συρμός του Ηλεκτρικού και κατά πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που βγαίνουν από το σπίτι για μικροανάγκες»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet