Διαδικτυακό σεμινάριο αφιερωμένο στην «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής 13/4
mother.gr
Κοινωνία

Διαδικτυακό σεμινάριο αφιερωμένο στην «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής 13/4

Στον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, αφιερωμένο στην «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρώτο σεμινάριο έχει να κάνει με τα ατυχήματα των παιδιών: πρόληψη και αντιμετώπιση. Όσοι πολίτες θέλουν να το παρακολουθήσουν, μπορούν να μπουν στην σχετική τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, στις 18:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom (ακολουθεί σύνδεσμος στο τέλος), δωρεάν.

Κύριος ομιλητής ο δρ. Αναστάσιος Χατζής, παιδίατρος-εντατικολόγος, τ. συντονιστής-διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μέλος Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος, ακολούθως, θα απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις του καταθέσουν οι συμμετέχοντες.

Ο κύκλος του σεμιναρίου «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες:

  • ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
  • ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά).
  • ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων με δυνατότητα σύνδεσης , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet