Διερεύνηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου & συλλόγων
Κοινωνία

Διερεύνηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου & συλλόγων

Τα περιθώρια της περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης διερεύνησαν σε συνάντηση, που είχαν πρόσφατα στο δημαρχείο, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμούς και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης και οι εκπρόσωποι των συλλόγων.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, μέσα από την ανάπτυξη εντονότερων συνεργειών ανάμεσα στον Δήμο και στους συλλόγους, αλλά και ανάμεσα στους ίδιους τους συλλόγους, οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό, την παράδοση, την πόλη και –κατά συνέπεια– μεταξύ τους.

Τέτοιες συνεργασίες, όπως πρότεινε ο δήμαρχος, μπορεί να πραγματοποιηθούν αφενός σε πολιτιστικό επίπεδο, με την καθιέρωση κοινών δράσεων που θα αναδείξουν τον ρόλο των εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης, αφετέρου με την ενεργή συμμετοχή των συλλόγων στη διαβούλευση για τις αποφάσεις για το μέλλον του Ηρακλείου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης ζήτησαν από τον δήμαρχο αρωγή σε πάγια ζητήματα όπως η εξεύρεση ενός χώρου όπου θα μπορούν να χρησιμοποιούν –ακόμα και από κοινού– ως έδρα, αλλά και η όποια δυνατή οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους.

Ο κ. Νίκος Μπάμπαλος υποσχέθηκε να εξετάσει αμφότερα τα αιτήματά τους, δηλώνοντας ότι ήδη υπάρχει η αρχική επεξεργασία ενός συγκεκριμένου πλάνου για την ικανοποίησή τους, πλάνο το οποίο σύντομα θα έρθει ως πρόταση τόσο στους εκπροσώπους των συλλόγων, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Σε καιρούς δύσκολους, Δήμος και σύλλογοι πρέπει να ενώσουμε πιο σφικτά τις δυνάμεις μας καθώς, είναι σε εμάς που ο δοκιμαζόμενος πολίτης ψάχνει το αποκούμπι για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά του. Οφείλουμε να έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας σε όλους αλλά και να προσφέρουμε διέξοδο από τα προβλήματα», σχολίασε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet