Δράση ανακύκλωσης από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις 5/12
Κοινωνία

Δράση ανακύκλωσης από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις 5/12

Ένα Κυριακάτικο πρωινό αφιερωμένο στην προώθηση της ιδέας και των πρακτικών της ανακύκλωσης ετοιμάζει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού οι εθελοντές του Δήμου θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, για να παρουσιάσουν σειρά από δράσεις, παιχνίδια και εκθέματα σχετικά με το πώς ανακυκλώνουμε και τι κερδίζουμε, εμείς και ο πλανήτης, από αυτό.

Μαζί θα βρίσκεται και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, παράρτημα του οποίου, παραδοσιακά, λειτουργεί με πλούσιο έργο στο Ηράκλειο, καθώς δώσουν το «παρών» και παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης για να παίξουν, να μάθουν και να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

«Θέλουμε κοντά μας μικρούς και μεγάλους, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας. Να παίξουμε αλλά, προ πάντων, να μάθουμε για τα οφέλη της ανακύκλωσης και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον προς το καλύτερο. Περιμένουμε, λοιπόν, τους Ηρακλειώτες την Κυριακή που μας έρχεται στην κεντρική πλατεία, κυρίως τα μικρά παιδιά που είναι η ελπίδα μας για ένα πιο όμορφο αύριο», δηλώνει ο Πέτρος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντών.

«Συγχαρητήρια στο Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας για την πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουμε όπως κάνουμε με όλες τους τις δράσεις. Άλλωστε η βελτίωση της πόλης μας απαιτεί συμμαχία, απαιτεί να είμαστε πολλοί ειδικά σε εκστρατείες όπως η ανακύκλωση. Η ανακύκλωση που, μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι, ίσως, οι καλύτερες λύσεις για την βιωσιμότητα στις σύγχρονες πόλεις, στις χώρες, σε όλο τον πλανήτη», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet