Εβδομαδιαία και για όλο τον Ιούλιο τα δωρεάν rapid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Εβδομαδιαία και για όλο τον Ιούλιο τα δωρεάν rapid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Παγιώνονται σε εβδομαδιαία βάση για τον μήνα Ιούλιο τα δωρεάν rapid tests για την έγκαιρη διάγνωση covid που προσφέρουν στους πολίτες σε συνεργασία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Από την Τρίτη 5 Ιουλίου και κάθε Τρίτη του μήνα, κλιμάκιο ελέγχων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα βρίσκεται, μαζί με τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, στο αίθριο του ισογείου του δημαρχιακού μεγάρου (επί της Μαρίνου Αντύπα), από τις 9.00 έως τις 14.00, για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το σχετικό τεστ.

Έλεγχο μπορούν να κάνουν όλοι, δεν χρειάζεται ραντεβού, παρά μόνο ο καθένας να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του. Η ειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τεστ γίνεται εντός της ημέρας διάγνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Υπενθυμίζεται πως έγγραφη βεβαίωση αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 εκδίδεται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου δηλώνει σχετικά:

«Με την αύξηση των κρουσμάτων οφείλουμε όλοι να είμαστε παραπάνω προσεκτικοί, προκειμένου να αποφύγουμε να ζήσουμε νέες καταστάσεις περιορισμών. Η έγκαιρη διάγνωση του covid είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην εξάπλωσή του, πόσο μάλλον τώρα, λίγο πριν φύγουμε για τις θερινές διακοπές. Για αυτό και εμείς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ, θα προσφέρουμε όλο τον Ιούλιο την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας να εξεταστούν δωρεάν. Μαζί θωρακίζουμε την υγεία μας, προστατεύουμε ο ένας τον άλλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet