Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, η τελετή των εγκαινίων του νέου παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου», στο Ηράκλειο Αττικής.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελεφείας, Γαβριήλ, παρουσία, μεταξύ άλλων, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του μεγάλου ευεργέτη Samer S. Khoury, της αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη, του προέδρου του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρη Κοπελούζου, του μητροπολίτου Ανέων, κ. Μακαρίου, του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, και μελών του Δ.Σ., της δημάρχου Ν. Ιωνίας, Δέσποινας Θωμαΐδου, του δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, ευεργετών, κληρικών, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Την τελετή προλόγισε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως ενός ακόμη παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος αποτελεί καρπό μιας ιδιαίτερα κοπιώδους προσπάθειας, αλλά και υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος, που αφορά στην επένδυση στην παιδεία, με στόχο την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση και βάση το δίπολο που ενώνει την ελληνοχριστιανική σκέψη με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την εξόχως τιμητική παρουσία του στην τελετή, την υπουργό Παιδείας, η παρουσία της οποίας, εκτός από τιμητικό, έφερε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς και τον μέγα ευεργέτη Samer S. Khoury, ο οποίος αγκάλιασε το όραμα αυτό και δημιούργησε τον εκπαιδευτικό αυτό χώρο. Ανέφερε επίσης τον στόχο του νέου εκπαιδευτικού πλαισίου που φιλοδοξεί να υλοποιήσει, συνοψίζοντάς το στη φράση: «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολίτες του κόσμου».

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία εγκωμίασε την ίδρυση ενός τέτοιου πρότυπου παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου και στάθηκε στη δυναμική προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει την προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.

Την τελετή ολοκλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η χώρα μας. Στη συνέχεια, ο κ. Ιερώνυμος τίμησε τον Samer Khoury, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, δηλαδή το παράσημο του Πολιούχου της, Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ ξενάγησε τον αρχιεπίσκοπο και την υπουργό Παιδείας στις αίθουσες του νέου χώρου.

Ο νέος παιδικός σταθμός-νηπιαγωγείο «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο 800 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένες και μεγάλες για τις ανάγκες των παιδιών αίθουσες δραστηριοτήτων, ενώ περιμετρικά πλαισιώνεται από αύλειο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι και να αναπτύξουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους σε ένα ασφαλές, εξελιγμένο και όμορφο περιβάλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet