Εκδήλωση Ν. Μπάμπαλου για την Ημέρα της Γυναίκας
Κοινωνία

Εκδήλωση Ν. Μπάμπαλου για την Ημέρα της Γυναίκας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, περίπου 200 γυναίκες, στελέχη, υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι και φίλες της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη μαζεύτηκαν σε γνωστό μπαρ του Ηρακλείου Αττικής, όπου συζήτησαν με τον δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, Νίκο Μπάμπαλο, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και άπτονται των πολλαπλών ρόλων  που επωμίζονται.

Οι κυρίες αντάλλαξαν προτάσεις, τόσο μεταξύ τους όσο και με τον δήμαρχο για την άρση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων και των έμφυλων διακρίσεων, που ακόμη υπάρχουν, τόσο στο οικογενειακό όσο και στο   επαγγελματικό και πολιτικό περιβάλλον. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε από τις παρευρισκόμενες κυρίες, και ιδιαίτερα από τις νέες, να του προτείνουν τρόπους και υπηρεσίες μέσω των οποίων πιστεύουν ότι ο Δήμος  Ηρακλείου θα μπορούσε να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες φοιτήτριες, εργαζόμενες, συζύγους, μητέρες, συνταξιούχους. Επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν από την πολιτεία πιο συστηματικά και ουσιαστικά οι γυναίκες που έχουν επωμιστεί και τους δύο γονεϊκούς ρόλους, ως διαζευγμένες ή ως άγαμες μητέρες, καθώς και οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανθρώπινης σαρκός (trafficking) και ιδιαίτερα τα ανήλικα κορίτσια και οι μετανάστριες. Τόνισε δε, τη σημαντικότητα της καθημερινής, αδιάκοπης μέριμνας από την πλευρά του δήμου προς τις εργαζόμενες  μητέρες, μέσω της ενίσχυσης των δομών προσχολικής αγωγής, των τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού, καθώς και των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλειας.

Επιπλέον, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε στρατευμένος στον καθημερινό αγώνα για την ουσιαστική ισότητα των φύλων στην πράξη και για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, που ουσιαστικά είναι αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κλείνοντας, ευχήθηκε να μπορέσουν και οι άντρες να φτάσουν τις γυναίκες στις επιδόσεις και στην επιτυχή ανταπόκρισή τους στους πολλαπλούς ρόλους που αναλαμβάνουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet