Ενημερωτική δράση για τα εμβόλια και αντιβιοτικά από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ
Κοινωνία

Ενημερωτική δράση για τα εμβόλια και αντιβιοτικά από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ

Σε μια περίοδο που ασθένειες όπως η εποχική γρίπη προβληματίζουν και ανησυχούν την ελληνική κοινωνία, οι κανόνες ορθής και λελογισμένης χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων πρέπει να είναι γνωστοί σε όλους. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική δράση αρχικά για τους εκπαιδευτικούς της Προσχολικής Αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 16.00, στο  δημαρχείο της πόλης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Πρόσκληση στην ενημερωτική δράση.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug, που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα την πληροφορία στους μαθητές τους, με στόχο αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη. Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1) για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου, η οποία και έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά από αυτά τα βιβλία να βρίσκονται ήδη στις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Συνδιοργάνωση:

  • Δήμος Ηρακλείου – Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – ΚΕΠ Υγείας
  • Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας (ΟΠΑΚΜ)
  • Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet