Ενισχύεται η φύλαξη των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ενισχύεται η φύλαξη των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την ασφάλεια των δημοτικών κτηρίων, κυρίως δε των σχολείων της πόλης, θωρακίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος ξεκινά το επόμενο διάστημα συνεργασία με εξιδεικευμένη εταιρεία φύλαξης χώρων προκειμένου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, να υπάρχουν περιπολίες στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους, αλλά και όλα τα σχολικά κτήρια, κατά τις ώρες που αυτά δεν θα λειτουργούν, ώστε να προστατεύονται από τα φαινόμενα παραβατικότητας που, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν σημαντική έξαρση.

Ειδικά για τα σχολεία, η ενίσχυση της φύλαξης αποτελεί, όπως σημειώνει ο Δήμος, καθολικό αίτημα τόσο της Ένωσης Γονέων της πόλης, όσο και των διευθυντών των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, καθώς, ουκ ολίγες φορές, οι αίθουσες και οι υποδομές τους έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, φθορών και κλοπών.

Η διοίκηση του Δήμου τονίζει σχετικά: «Κατά το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσπάθησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να δοθεί μια εναλλακτική λύση: έκανε αίτημα στην κεντρική διοίκηση για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό (αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Δήμο πέντε σχολικοί φύλακες για 36 μονάδες) χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση –επιτράπηκαν πρόσφατα οι προσλήψεις μόνο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας– απευθύνθηκε στην Ελληνική Αστυνομία με το τοπικό Τμήμα να δηλώνει αδυναμία φύλαξης των χώρων, επανασύστησε την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς όμως να βρει προσωπικό».

«Όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών, ιδίως τα σχολεία μας ακόμα και εάν χρειαστεί να προσφύγουμε σε λύσεις που, ιδεολογικά, να μην ήταν στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Απαντάμε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, σε ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας», σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σύμφωνα δε με την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθεί η φύλαξη των κτηρίων υπολογίζεται μικρό σε σχέση με τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος κάθε χρόνο για να αποκαταστήσει τις φθορές που προκαλούνται από παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, θα αρχίσει να φαίνεται με την εφαρμογή του μέτρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet