Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών – Συλλήψεις σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Σμύρνη
Φωτογραφία: video Ελληικής Αστυνομίας
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών – Συλλήψεις σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Σμύρνη

Μεγάλη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει μία σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής. Την εξάρθρωση της σπείρας κατάφερε να πετύχει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπως ανακοινώθηκε.

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις των μελών της σπείρας, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε Νέα Σμύρνη και Νέο Ηράκλειο Αττικής δύο μέλη της οργάνωσης (ένας 31χρονος και ένας 48χρονος αλλοδαπός) για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, συνελήφθη μια 26χρονη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της σπείρας.

Πώς δρούσαν

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψή τους, χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά οχήματα ένα ταξί και ένα φορτηγο μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων. Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη (22/12), όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 48χρονο στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος είχε στην κατοχή του μέσα στο ταξί με σκοπό τη διακίνηση 21 νάιλον συσκευασίες με 24 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο εντός του φορτηγού, με 40 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 48 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τον οποίο και συνέλαβαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια, σε αποθήκη και στα επιχειρησιακά μεταφορικά μέσα των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 8 γραμμάρια κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν 2 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 40 κιλά και 190 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 1.050 ευρώ,
  • 10 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν επίσης το ταξί και το φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το χρηματικό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet