Επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε δρόμους του Ηρακλείου
Κοινωνία

Επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε δρόμους του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει και διευρύνει την εκστρατεία για την ενίσχυση και την επέκταση του δημοτικού φωτισμού, αφ’ ενός με την εκμετάλλευση προγραμμάτων αντικατάστασης των παραδοσιακών λαμπτήρων με νέου τύπου λάμπες LED και αφ’ ετέρου με παρεμβάσεις επέκτασης του δικτύου σε περιοχές που χρειάζεται.

Περισσότεροι δρόμοι στις γειτονιές με λάμπες LED

Μετά από σχετικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης του Δήμου, ήδη στα στρατηγικά σημεία της πόλης χρησιμοποιείται τεχνολογία LED, κάτι που αναμένεται να επεκταθεί, πλέον, σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου προκειμένου να φωτίζονται καλύτερα, οικονομικότερα, αλλά και περιβαλλοντικά φιλικότερα τα κοινόχρηστα σημεία: δρόμοι, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κτλ.

Για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού, ο Δήμος εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας, το οποίο προβλέπει τον δανεισμό του Δήμου με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις του δανείου όχι μόνο ισοφαρίζονται, αλλά ξεπερνιούνται με το ποσό που εξοικονομεί το δημοτικό ταμείο από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπολογίζεται ότι χρήματα που ξοδεύει ένας μέσος δήμος για τον φωτισμό των δημοτικών χώρων αντιπροσωπεύει το 40% των δαπανών του για ρεύμα. Η αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες LED θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% των εν λόγω δαπανών.

«Άρα, ο Δήμος όχι μόνο θα μπορέσει να κάνει τάχιστη απόσβεση του δανείου, αλλά στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα χρήματα που εξοικονομούνται από τη δαπάνη του ηλεκτροφωτισμού διαθέτοντάς τα για υποδομές, έργο και εξοπλισμό ή και περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών», σχολίασε σχετικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Μαριάννα Ζούρου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην οποία εγκρίθηυκε η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και το ΤπΔ.

Επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές που έχουν ανάγκη

Παράλληλα, την επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε δρόμους της πόλης που δεν διαθέτουν τις σχετικές υποδομές σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων και των παρεμβάσεων για την ίση κατανομή υπηρεσιών, παροχών και δομών σε όλες τις γειτονιές. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σχετική μελέτη, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών επί των ιστών ηλεκτροφωτισμού, φυσικά τεχνολογίας τύπου LED, στις παρακάτω οδούς:

Ιωαννίνων, Κονίτσης (από Ιωαννίνων έως Πρασίνου Λόφου), Πουλατζά, Αγ. Αντωνίου, Ρωμανού Μελωδού, Σολωμού, Συμιριώτη, Ελ. Βενιζέλου (από Αττική Οδό μέχρι Δωδεκανήσου), Ζαλόγγου, Κύπρου (από Πευκών μέχρι ρέμα), Μανιακίου (από Πρ. Λόφου μέχρι Αλεξάνδρου Διάκου), Αγίας Λαύρας (από Αυγής μέχρι Πρασίνου Λόφου), Μετσόβου, Σινώπης, Αφροδίτης (από Μικροπούλου έως Φιλοθέης), Κοσμά Αιτωλού (από Δ. Μητροπούλου έως όρια με Ν. Ιωνία), Μαρίνας Κοτοπούλη, Ελένης Παπαδάκη, Πάρνηθος, Σ. Πέτρουλα, Π. Μικροπούλου.

«Κύριος στόχος αυτής της δημοτικής Αρχής, από την αρχή της θητείας της, ήταν και είναι η εξάλειψη των αδικιών ανάμεσα στις γειτονιές του Ηρακλείου. Με παρεμβάσεις και έργα στις περιοχές που παρουσίαζαν εγκατάλειψη, αποδίδουμε δικαιοσύνη, υπηρεσίες και δομές ίσες προς όλους. Και αυτό το κάνουμε χρησιμοποιώντας μέσα της τελευταίας τεχνολογίας, που θα μας επιτρέψουν να είμαστε και φιλικότεροι στο περιβάλλον, αλλά και πιο οικονομικοί σε ό,τι αφορά στα χρήματα των δημοτών», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet