Επανέρχεται διά ζώσης μέρος των δραστηριοτήτων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Επανέρχεται διά ζώσης μέρος των δραστηριοτήτων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επιλεγμένες δραστηριότητες διά ζώσης απασχόλησης, εκγύμνασης και ψυχολογικής υποστήριξης επαναφέρουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να δώσουν στα μέλη τους την ευκαιρία να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της καθημερινότητας που τους στέρησε δύο χρόνια, σχεδόν τώρα, η πανδημία.

Έτσι, από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου τα μέλη των ΚΑΠΗ θα μπορούν να παρακολουθούν προσαρμοσμένα, ολιγομελή τμήματα των ομάδων γυμναστικής, του Εικαστικού Εργαστηρίου και των ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης. Συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να δηλώνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ολοκληρωμένες τις δόσεις που ορίζουν οι τελευταίες διατάξεις (δηλαδή οι άνω των 60 ετών να έχουν κάνει και 3η δόση εάν έχει παρέλθει 7μηνο από την 2η) ή, αντίστοιχα, πιστοποιητικό νόσησης εντός των χρονικών ορίων που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δήλωση ενδιαφέροντος, αλλά και η συμμετοχή στις συναντήσεις γίνεται τηλεφωνικά σε επικοινωνία με το ΚΑΠΗ που ανήκει το κάθε μέλος.

Η μερική επαναφορά των δραστηριοτήτων έρχεται ως αποτέλεσμα της σχετικής σύσκεψης που είχε πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, με τη νέα διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας. Εκεί τονίστηκε η ανάγκη να δοθούν, έστω και προσαρμοσμένες, διέξοδοι απασχόλησης για τους ηλικιωμένους – μέλη των ΚΑΠΗ, οι οποίοι έχουν στερηθεί τα περισσότερα στην παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας με αυστηρή οδηγία, όμως, προς όλους να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας ηλικιωμένων και εργαζομένων.

«Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι εκείνοι που έχουν στερηθεί περισσότερο από όλους τόσο καιρό την αγκαλιά από τα παιδιά και τα εγγόνια, τη μεταξύ τους παρέα, τις δραστηριότητες που τους έδιναν χαρά και απασχόληση. Στα δημοτικά ΚΑΠΗ ξεκινάμε και πάλι μερικές ομάδες απασχόλησης -τηρώντας, βέβαια, όλους τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας- ώστε να τους αποφορτίσουμε ψυχολογικά, να δώσουμε και πάλι ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους», αναφέρει η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet