Επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης για ανέργους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης για ανέργους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Universal Education του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, παρέχει στους ανέργους της πόλης τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα με επίδομα έως 3.000 ευρώ. Τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους αφ’ ενός κατάρτιση και πρακτική σε τομείς με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αφ’ ετέρου εκπαιδευτικό επίδομα που μπορεί να φτάσει έως και 3.000 ευρώ. Δηλαδή ο ωφελούμενος όχι μόνο θα καταρτιστεί σε κλάδους που μπορούν να τον διευκολύνουν στην αναζήτηση θέσης εργασίας, παράλληλα θα έχει στη διάθεσή του ένα σεβαστό εισόδημα, το οποίο θα τον βοηθήσει σε αυτή την πορεία.

Για να δηλώσει κάποια ή κάποιος συμμετοχή αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Δήμου: iraklio.gr (ενότητα Προγράμματα – Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους) και να ακολουθήσει τον σχετικό σύνδεσμο, στον οποίο μπορεί να δει τους προσφερόμενους τομείς κατάρτισης και να δηλώσει το ενδιαφέρον του. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Universal Education υλοποιεί δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων στοχεύοντας στη βελτίωση της απασχολησιμότητας και την ένταξη στην αγορά εργασίας. Οι γνώσεις και δεξιότητες που οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν, θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν νέες ή υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας σε δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους της αγοράς εργασίας. Οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πιστοποιηθούν για τις αποκτηθείσες δεξιότητες, σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024, από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσόντων προσώπων, συμμετέχοντας εντελώς δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Για όσους δεν καταφέρουν να λάβουν την πιστοποίηση από την πρώτη εξέταση υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet