Επιτυχημένο το τριήμερο «Girls Coding» στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Επιτυχημένο το τριήμερο «Girls Coding» στο Ηράκλειο Αττικής

«Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών άνοιξε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις μαθήτριες της πόλης που συμμετείχαν στην καινοτόμο δράση “Girls Coding”, τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 12 έως 17 χρονών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Στις τρεις ημέρες, που διήρκησαν τα εργαστήρια, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και παιχνίδια. Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβριο θα λάβουν μέρος στην κεντρική εκδήλωση της δράσης, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από άλλους δήμους της χώρας. Εκεί, άνθρωποι της Google θ’ αξιολογήσουν τις δημιουργίες τους και θα επιβραβεύσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών που ξεχώρισαν μέσα από τα μαθήματα.

Το «Girls Coding» εκπονήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European  Institute of Innovation and Technology), σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά. Την υλοποίησή του από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, και τον πρόεδρο της ΚΕΑΕΔΗΑ, Νίκο Μπαρμπούνη, που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, καταλαβαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να εισάγουμε τα παιδιά μας στις νέες τεχνολογίες. Ειδικά σε μια χώρα με μέγιστο πρόβλημα την ανεργία, της οποίας, μολαταύτα, η αγορά εργασίας διψάει για νέους προγραμματιστές, είναι καίριο να δείχνουμε στις καινούργιες γενιές ένα διαφορετικό δρόμο», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet