Ηράκλειο: Ανοικτές αυλές σχολείων για παιχνίδι και παρέα και αυτό το καλοκαίρι
Κοινωνία

Ηράκλειο: Ανοικτές αυλές σχολείων για παιχνίδι και παρέα και αυτό το καλοκαίρι

Μετά την επιτυχία και την αποδοχή που είχε πέρυσι η πρωτοβουλία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, για ακόμα μια χρονιά, κρατά το καλοκαίρι ανοικτές τις αυλές των σχολείων, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους ακόμα περισσότερους χώρους συνάντησης και παιχνιδιού.

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, σε πρώτη φάση ανοίγουν οι αυλές των δημοτικών σχολείων που διαθέτουν σχολικό φύλακα δηλαδή στο 3ο, 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικά, καθημερινές ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 18.30 έως τις 21.00, για όλο τον Ιούλιο, αλλά και το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου (μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς).

Για τα υπόλοιπα σχολεία, εκείνα δηλαδή που δεν διαθέτουν σχολικό φύλακα, υπάρχει πλάνο να ανοίξουν και αυτά σε δεύτερη φάση με τη συνδρομή και την ευθύνη των εκάστοτε Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όπως είχε γίνει και την περυσινή περίοδο σε αρκετά ακόμα σχολικά κτήρια.

Ήδη, οι δημοτικές σχολικές επιτροπές έρχονται σε συνεννόηση τόσο με την Ένωση Γονέων της πόλης, όσο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε, τις επόμενες ημέρες, η λίστα με τα ανοικτά σχολεία το καλοκαίρι να μεγαλώσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet