Ηράκλειο Αττικής: Παιχνίδι μυστηρίου στην 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών
Κοινωνία

Ηράκλειο Αττικής: Παιχνίδι μυστηρίου στην 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, για τη σεζόν 2022-2023, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονιστή τον Σωτήρη Μητρούση, συγγραφέα της παιδικής σειράς βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO» και «Ένα μυστήριο για τον ΜΠΟΥΦΟ».

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία του συγγραφέα με τα παιδιά. Στη συνέχεια ο κ. Μητρούσης έκανε μία μικρή γνωριμία των παιδιών με τους πρωταγωνιστές των βιβλίων και τους παρουσίασε τον κύριο πρωταγωνιστή, έναν μικρό ντετέκτιβ ο οποίος καταφέρνει πάντα από τύχη να λύνει τις υποθέσεις του και να πιάνει τους «κακούς».

Η παρουσίαση των βιβλίων έγινε με τρόπο διαδραστικό. Ο συγγραφέας ζωγράφισε σε πίνακα ένα σκίτσο και με τη συμμετοχή των παιδιών δημιούργησε μια υπόθεση την οποία στη συνέχεια προσπάθησαν να εξιχνιάσουν βάζοντάς τα έτσι στον ρόλο του ντετέκτιβ ο οποίος είναι και ο βασικός ήρωας της ιστορίας. Έπειτα ακολούθησε παιχνίδι μυστηρίου. Ο συγγραφέας έβαλε στα παιδιά ένα γρίφο με αριθμούς και γράμματα τον οποίο προσπάθησαν εκείνα να αποκωδικοποιήσουν για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου. Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση του συγγραφέα, έπαιξαν μαζί του και γέλασαν.

Ακόμη, ο συγγραφέας μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά μπλοκάκια με τον ήρωα του βιβλίου και παρότρυνε τα παιδιά να γράψουν μία δική τους ιστορία μυστηρίου και να τη μοιραστούν μαζί του σε επόμενη συνάντηση.

Τέλος, τα παιδιά αποχαιρέτησαν τον συγγραφέα, τον ευχαρίστησαν και δανείστηκαν βιβλία φεύγοντας χαρούμενα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet