Η ΚΕΔΕ συμφωνεί να μην πληρώνουν τέλη οι μη ηλεκτροδοτούμενοι χώροι
Κοινωνία

Η ΚΕΔΕ συμφωνεί να μην πληρώνουν τέλη οι μη ηλεκτροδοτούμενοι χώροι

Την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να λυθεί ένα πάγιο πρόβλημα που απασχολεί, όχι μόνο την πόλη, αλλά το σύνολο των Δήμων της χώρας υιοθέτησε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Μάλιστα, η πρόταση μεταβιβάστηκε, πλέον, ως ενιαία θέση της Αυτοδιοίκησης προς την πλευρά της κυβέρνησης, ζητώντας να μετατραπεί σε νόμο του κράτους.

Ο λόγος για την πρόταση να επιτραπεί η απαλλαγή από την αναδρομική εισφορά δημοτικών τελών των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτούνται και είτε οι ίδιοι, είτε οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τον Δήμο για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, ζητείται ο πολίτης να μπορεί, με μια υπεύθυνη δήλωση αλλά και αποδεικτικά μη ηλεκτροδότησης και μη χρήσης του ακινήτου, ν’ απαλλάσσεται από τα τέλη για το διάστημα που ο χώρος ήταν, ή είναι, πραγματικά κλειστός και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Έχοντας πάρει τη μορφή της πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, μετά από εισήγηση της δημοτικής Αρχής, η εν λόγω πρόταση απεστάλη τόσο στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όσο και στα αρμόδια υπουργεία. Η ΚΕΔΕ, κατανοώντας το πρόβλημα, άκουσε την στοιχειοθετημένη θέση του Δήμου και φρόντισε να την συμπεριλάβει στις προτάσεις των αλλαγών που ζητεί από την κυβέρνηση για τα θέματα της λειτουργίας των ΟΤΑ.

Για να συζητήσουν το ζήτημα, αλλά και να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συνάντησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και εντεταλμένο σύμβουλο για την μεταβίβαση των θέσεων της Αυτοδιοίκησης στο Κοινοβούλιο, Νίκο Χιωτάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης, Γιώργο Πατούλη, και το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι κατανόησαν το αίτημα μας, το έκαναν δικό τους και, έτσι, ενώνοντας και αυξάνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε την οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς συμπολίτες μας», τόνισε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος.

Εν αναμονή των εξελίξεων για το θέμα, υπενθυμίζονται από πλευράς Δήμου Ηρακλείου, τα εξής:

Σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης ενός ακινήτου θα πρέπει να κατατίθεται άμεσα στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (δημαρχείο, 3ος  όροφος) η βεβαίωση διακοπής της ΔΕΗ (ή του όποιου πάροχου ηλεκτρικού ρεύματος), μαζί με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του περί μη ηλεκτροδότησης και μη χρήσης του ακινήτου, προκειμένου να γίνει απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο το ακίνητο παραμένει κλειστό.

Η προβλεπόμενη απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης των ανωτέρω δικαιολογητικών, ύστερα από την οποία καθίσταται ελέγξιμη από τον Δήμο η μη χρήση του ακινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2000224.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet