Η Κόκκινη Ρωγμή καλεί σε αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία
Κοινωνία

Η Κόκκινη Ρωγμή καλεί σε αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Σε αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία καλεί ο δημοτικός συνδυασμός Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας – Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής στο οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας αποφάσισε τη νέα σχολική χρονιά να μην εγγραφούν παιδιά από το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τον περιορισμό των εγγραφών παιδιών από το Ηράκλειο στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ως επακόλουθο της συστέγασης του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μεταμόρφωσης με το 3ο Γυμνάσιο και της αυξημένης παρουσίας παιδιών από τη Μεταμόρφωση, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών χώρων και υποδομών. Και όμως, ακόμα και στα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας της “μεταμνημονιακής” Ελλάδας του 2019 δεν χωράνε(!) όλα τα παιδιά στα υπάρχοντα σχολεία ακόμα και αν αυτά διαθέτουν τάξεις με περισσότερους μαθητές και μαθήτριες από το παιδαγωγικά επιτρεπτό όριο.  

Η έλλειψη των αναγκαίων σχολικών αιθουσών, τα κακοσυντηρημένα σχολεία, οι ελλείψεις καθηγητών εξακολουθούν να υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εφαρμόζεται η πολιτική δεσμεύσεων στην Ε.Ε. για την τήρηση του προγράμματος «εξόδου από τα μνημόνια». Μία πολιτική, που τρέχουν να εφαρμόσουν Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ. και τα συνεταιράκια τους, και λέει ότι τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού θα πάνε στο ΔΝΤ και στις τράπεζες και όχι στα σχολεία και στις ανάγκες μας. Μία πολιτική με την οποία συμφωνούν και εφαρμόζουν και ο δήμαρχος και οι επίδοξοι αντικαταστάτες του που προέρχονται από αυτούς τους πολιτικούς χώρους.

Η τοπικίστικη αντιμετώπιση του προβλήματος από τη δημοτική Αρχή του κ. Μπάμπαλου, βάζοντας μπροστά «τα παιδιά του Ηρακλείου» απέναντι στα «παιδιά της Μεταμόρφωσης», είναι, ακόμα και με τη προεκλογική λογική, αστεία και επικίνδυνη. Όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, όχι μόνο δεν συγκρούεται με τη πολιτική που το δημιούργησε αλλά προσπαθεί να εκμεταλευτεί εκλογικά ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους μαθητές του Ηρακλείου. Αν η δημοτική Αρχή και ο κ. Μπάμπαλος είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για τους μαθητές και τα σχολεία θα διεκδικούσαν καινούρια σχολικά κτήρια και αύξηση της χρηματοδότησης για τη συντήρηση των υπαρχόντων, θα συμπαραστεκόντουσαν στους αγώνες των μαθητών στα Λύκεια του Ηρακλείου ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Δυστυχώς, το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν να βάλουν εταιρίες security στα σχολεία. Αλλά, κ. Μπάμπαλε, τα σχολεία δεν έχουν ανάγκη από φύλακες εταιριών security, αλλά από καθηγητές.

Η Κόκκινη Ρωγμή αγώνας – ρήξη – ανατροπή στο Ηράκλειο καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους καθηγητές σε κοινό αγώνα ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για ένα σχολείο ελεύθερο και σύγχρονο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει τα παιδιά και τα όνειρά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet